Po Aplinkos apsaugos departamento pareigūnų įteiktų privalomųjų nurodymų, Kretingos rajone ir Marijampolės savivaldybėje sutvarkytos teritorijos, užterštos dideliu kiekiu nepavojingųjų atliekų. Iš viso sutvarkyta beveik 1250 kubinių metrų mišrių statybinių ir griovimo atliekų.
Kretingos rajono Kluonalių kaime sutvarkyta teritorija užteršta 648 kubinių metrų atliekomis
Šių metų kovą Kretingos aplinkos apsaugos inspekcija kartu su Kretingos rajono savivaldybės administracijos Civilinės saugos ir viešosios tvarkos skyriumi vykdė tikslinę išvyką dėl atliekomis teršiamų sklypų identifikavimo.
Išvykos metu nustatyta, kad privatus sklypas Kretingos rajone Kluonalių kaime užterštas nepavojingomis statybinėmis atliekomis (betono, asfalto atliekos, statybinėmis atliekomis užterštas gruntas), kurių kiekis sudarė apie 648 kubinius metrus.
Sklypo savininkui buvo duotas privalomasis nurodymas, išvežti atliekas iš sklypo ir pristatyti teisėtiems atliekų tvarkytojams.

Asmuo įvykdė privalomojo nurodymo reikalavimus, iki duoto termino išvalė užterštą žemės sklypą ir pristatė dokumentus įrodančius apie atliekų pridavimą įmonei turinčiai teisę tvarkyti tos rūšies atliekas.

Už nepavojingomis statybinėmis medžiagomis užterštą sklypą asmeniui bus taikoma administracinė atsakomybė nuo 2300 iki 2900 eurų.

“Švyturio” inf.

 4,306 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes