Salantų kultūros centro Juodupėnų skyriuje vyko jau penktasis edukacinis užsiėmimas iš ciklo “Mūsų kvepiantys namai”.

Kvepiančių edukacijų mėnuo Salantų krašte – tai renginių ciklas, gimęs po mokymų Kretingos rajono savyvaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje ir kultūros įstaigų atstovams dalyvaujat projekto “Bendruomenių sutelktis kultūrinių kompetencijų ugdymui” įgyvendinime.

Renginyje “Žvakių liejimas su bitininko apkalbėjimais” išklausėme įdomių ir naudingų pasakojimų iš bitučių gyvenimo, pabandėme patys lieti vaško žvakes, ragavome įvairių rūšių medaus ir kitų bičių produktų. Bitininkas ir edukatorius Juozas Kuklys dalijosi patirtimi ir negailėjo patarimų, kaip išsirinkti medų, koks jis būna ir kokiomis savybėmis pasižymi, kokie sveikatai naudingi kiti bičių produktai, ką iš jų galima pagaminti.

Džiugu, kad edukacijų ciklas sulaukia gyventojų susidomėjimo ir aktyvaus dalyvavimo. Ačiū visiems užsiėmimų dalyviams už bendrystę, už nuoširdžius padėkos žodžius organizatoriams, už atsiliepimus. Labai malonu išgirsti, kad ir patys bandote kažką gaminti ir pritaikyti renginiuose įgytas žinias.

Renginiai tęsiasi – lapkričio 24 d. 16.30 val. susitikime Salantų kultūros centre. Čia vyks edukacija “Lietuviškų žolelių smilkymo galios”.

Iš Facebook puslapio

„Salantų krašto naujienos“

 546 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes