Pusė (50,4 proc.) Lietuvos gyventojų mano, kad kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose dalyvausianti premjerė Ingrida Šimonytė turėtų atsistatydinti iš savo pareigų likus mėnesiui iki rinkimų, rodo LRT antradienį paskelbta naujausia „Baltijos tyrimų“ apklausa.

Jos duomenimis, 17 proc. gyventojų mano, kad premjerė turėtų išeiti atostogų iki tol, kol baigsis prezidento rinkimai. Tiek pat mano, kad dalyvaudama prezidento rinkimuose I. Šimonytė turėtų likti savo poste.

Tuo metu 16 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Apklausa rodo, kad I. Šimonytės atsistatydinimui iš premjerės pareigų labiausiai pritaria 30–49 metų žmonės, kaimo gyventojai, respondentai, baigę kolegiją ar technikumą, bei su vidutinėmis šeimos pajamomis per mėnesį, kairiųjų pažiūrų respondentai.

Miestų gyventojai, apklaustieji su aukštuoju išsilavinimu bei su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį, vadovai ir dešiniųjų pažiūrų respondentai dažniau sutiktų su pasiūlymu, kad tol, kol baigsis rinkimai, premjerė turėtų išeiti atostogų.

Apklausos duomenimis, su tuo, kad I. Šimonytė turėtų likti premjere ir dalyvauti rinkimuose, dažniau sutiktų moterys, jaunimas iki 30 metų, didmiesčių gyventojai, respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu, vadovai, pensininkai bei besimokantis jaunimas, dešiniųjų pažiūrų respondentai.

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą LRT užsakymu spalio 23 – lapkričio 7 dienomis atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“. Tyrimo metu apklausta 1013 Lietuvos gyventojų, rezultatų paklaida neviršija 3,1 procentinio punkto.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę, visuomenės apklausų duomenimis, dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas. Į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka taip pat kol kas dar apie dalyvavimą rinkimuose nepaskelbęs advokatas Ignas Vėgėlė ir I. Šimonytė, keliama valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionys demokratų partijos.

Šaltinis BNS

 3,031 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes