Ateinančių metų kovo 10 d., ilgąjį šventinį savaitgalį, Palangos koncertų salėje savo vienintelį koncertą mūsų šalyje surengs viena sėkmingiausių britų roko grupių – „Smokie“. Pasirodymas Lietuvoje yra įtrauktas į gastrolių „Smokie“ – The Legacy Tour“ grafiką, kurio metu muzikantai aplankys Jungtinę Karalystę, Airiją, Vokietiją, Norvegiją, Čekiją, Daniją, Austriją ir kitas šalis.

Netrukus savo įkūrimo 60-metį minėsianti komanda yra išleidusi 26 albumus, daugiau kaip 30 singlų, pardavusi per 30 mln. savo įrašų ir pelniusi ne vieną aukso bei platinos sertifikatą. Daugiau kaip dešimtis „Smokie“ kūrinių jau seniai yra tapę tikra klasika, su kuria užaugo net trys klausytojų kartos – tai „Don’t Play Your Rock’N’Roll To Me”, „I Can’t Stay Here Tonight”, „If You Think You Know How To Love Me“, „Needless and Pins”, „For a Few Dollars More“, „Mexican Girl”, „I’ll Meet You at Midnight“, „Oh Carol”, „What Can I Do”, jau nekalbant apie visų šokių aikštelių megahitą „Living Next Door To Alice“!

Grupė „Smokie“ savo gyvavimo pradžią skaičiuoja nuo 1964 m. pavasario, kai Didžiojoje Britanijoje, Bredfordo mieste, susibūrė mokyklos draugų kompanija. Šūkis „Meilė ir rokas išgelbės pasaulį“ taip įkvėpė draugus, kad jie nusprendė, jog būtinai taps tikromis roko žvaigždėmis. Netrukus jaunatviška energija ir maksimalizmu spinduliavusius jaunuolius pastebėjo ir po savo sparnu priglaudė garsūs to meto prodiuseriai ir dainų autoriai Nicky Chinnas ir Mike‘as Chapmanas, tuo metu dirbę su „Sweet“ ir Suzi Quatro.

Jau debiutinis „Smokie“ albumas „Pass It Around“ sulaukė gerų kritikų įvertinimų ir grupė pradėjo sparčiai kopti į muzikos olimpą. Vienas po kito leidžiami sėkmingi albumai „Changing All The Time“, „Midnight Cafe“, „Bright Lights & Back Alleys“, „The Montreux Album“ atnešė grupei svajotą ir pelnytą pasaulinį pripažinimą – muzikos mylėtojai tiesiog šlavė bilietus į visus „Smokie“ koncertus, o grupė išgyveno tikrą aukso amžių.

Šiuo metu „Smokie“ penketuką sudaro Steve‘as Pinnellis (būgnai), Mickas McConnellas (gitara), Pete‘as Lincolnas (vokalas), Martinas Bullardas (klavišiniai) ir Luke‘as Bullardas (bosinė gitara). Nors grupės biografijoje būta daug skaudžių ir net tragiškų įvykių, muzikantai kaip niekada anksčiau jaučia didžiulę aistrą savo muzikai, o nesibaigiantys koncertiniai turai visuose pasaulio kontinentuose tik įrodo, kad „Smokie” muzika – nemirtinga.

Grupės „Smokie“ koncertas vyks:

2024 m. kovo 10 d. (sekmadienį) – Palangos koncertų salėje

Bilietus platina nauja bilietų platinimo platforma www.medusa.lt

Renginį organizuoja MEDUSA CONCERT

 2,933 peržiūrų (-a)

67% LikesVS
33% Dislikes