Seimo Ateities komitetas lapkričio 24 d. vykusiame posėdyje pritarė pasiūlymui Komitete įsteigti Dirbtinio intelekto pakomitetį. Į pakomitečio pirmininkes pasiūlyta Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovės Rasos Petrauskienės kandidatūra.

„Kol pasaulis tariasi kaip kontroliuoti dirbtinį intelektą, mes vėluojame su sprendimais. Jau dabar turime galvoti, kaip dirbtinį intelektą integruoti į visuomenės kasdieninį gyvenimą. Verslas gali šiuos procesus susireguliuoti savarankiškai, o valstybė privalo galvoti apie teisinį reguliavimą Lietuvoje, dirbtinio intelekto plėtros krypčių raidos politinį vertinimą“, – sako Ateities komiteto narė, deleguotoji Dirbtinio intelekto pakomitečio pirmininkė R. Petrauskienė.

R. Petrauskienės teigimu, esame nedidelė visuomenė, todėl turėtume išnaudoti savo lankstumo ir dinamikos galimybes ir užtikrinti Lietuvos lyderystę Europos Sąjungos dirbtinio intelekto rinkoje.

„Jau beveik dešimtmetį tokios šalys kaip Prancūzija, Suomija ir Vokietija turi strategiją ir ugdo savo visuomenę. Be to, dirbtinio intelekto pagalba kuriama dezinformacija neraštingai visuomenei yra nacionalinio saugumo klausimas. Turime būti tikri, kad visa visuomenė geba atskirti dirbtinio intelekto produktus ir aklai nepasitiki viskuo, ką mato“, – pabrėžia R. Petrauskienė.

Dėl pakomitečio pirmininko kandidatūros dar turės apsispręsti Seimas.

 394 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes