Vieno FB vartotojo inicijuota ir p.Dobrowolskos pradėta drausmės byla nutraukta nesant drausminės atsakomybės pagrindo. Kitaip tariant, nepažeidžiau jokio etikos reikalavimo. Iš karto po Garbės teismo sprendimo paskelbimo minėtas FB vartotojas žiniasklaidai pranešė, kad ministrė galėtų skųsti šį sprendimą. Nurodymas pasiųstas antrą kartą.

Tačiau skųsti Garbės teismo sprendimo E.Dobrowolska nebeketina – politinis persekiojimas akivaizdus kiekvienam, net ir to FB vartotojo ar ministrės gerbėjams. Ypač po to, kai paviešinau esminius procesinius bylos aspektus.

Maža to, ministrė E.Dobrowolska ne tik pasiūlė naikinti mano kritikuotą Labdaros ir paramos įstatymo pakeitimą, bet ir pati balsavo už jo naikinimą Seimo salėje. Būtent dėl šių Labdaros ir paramos įstatymo normų kritikos man buvo iškelta drausmės byla. Būtent šie Labdaros ir paramos įstatymo straipsniai leido fiziniams asmenims gauti paramą ir jos neapskaityti bei apie ją niekam (net ir mokesčių inspekcijai) nepranešti. Būtent šios pataisos užkirto kelią STT ir VMI nustatyti kiek, kam ir kada buvo suteikta parama. Būtent šios pataisos diskredituoja net ir sąžiningas labdaros ir paramos akcijas.

Premjerės Šimonytės kompiuteryje 2020-aisiais saugotas įstatymo pakeitimas – vienas geriausių viso pastarųjų metų valstybės valdymo „skaidrumo“ pavyzdys. Dabar jau naikinamas. Bet istorijos nesunaikinsi. Laukia nelengvas „prablaivėjimo“ laikotarpis: ne tik nustatyti šios paramos gavėjus, bet ir įvertinti daugiau nei 3 milijardų (!) „pandeminį“ neteisėtą biudžeto valdymą. Kaip Mokytojo knygoje sakė Ekleziastas: „Viskam yra metas, ir kiekvienam reikalui tinkamas laikas po dangumi“

Iš Ignas Vėgėlė Facebook puslapio

 137 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes