Atšilus orams, nutirpus sniegui bei iškritus gausiems krituliams kai kurie krašto žvyrkeliai tapo sunkiai pravažiuojami. Gyventojai socialinėje erdvėje skundėsi, jog vieni labiausiai nepravažiuojamų tapo šie du keliai: Kartena-Budriai-Vėžaičiai bei Žutautai-Baubliai.

Pasirodo, kad dėl šių žvyrkelių būklės esą kalta ne vien tik motulė gamta. Prieš pat šalčius kelio ruožai tarp Budrių ir Žutautų bei Žutautų ir Baublių buvo remontuojami. Šiems žvyrkeliams tvarkyti, kaip sako vietos gyventojai, buvo atvežta šviežio žvyro, tačiau darbų greičiausiai neleido pabaigti šalčiai bei iškritęs sniegas.

Sniegui ištirpus bei gausiau palijus, keli ruožai vietomis tapo sunkiai įveikiami dėl gerai neišlyginto bei pažliugusio žvyro. Pasak Budrių seniūnaičio Antano Mastausko, pirmadienio rytą šių kelių atkarpos buvo tvarkytos greideriu. Tačiau važiuoti jais žemesniais automobiliais – išlieka nemenkas iššūkis.

Kelias Kartena-Budriai-Mikoliškiai-Vėžaičiai jau senai prašosi asfaltuojamas. Šį maršrutą neretai renkasi nestandartinių gabaritų krovinių vežėjai, vengiantys važiuoti per Jokūbavą bei Kretingą. Čia neretai galima sutikti medieną vežančius sunkiasvorius vilkikus.

Kretingos rajono Abakų, Budrių, Mikoliškių, Žutautų, taip pat Klaipėdos rajonui priklausančių Utrių ir Lapių gyventojai jau dešimtmetį mina institucijų slenksčius, kad pagaliau būtų iš esmės sutvarkytas ir asfaltuotas dvi Lietuvos automobilių arterijas Klaipėda–Vilnius ir Palanga–Šiauliai, jungiantis kelias, paženklintas simboliniu numeriu 2222.

Dėl kelio Vėžaičiai–Mikoliškiai–Kartena asfaltavimo esą buvo surinkta apie 630 parašų. Tačiau 2024 metų Kelių direkcijos asfaltuotinų kelių sąrašuose jis kol kas, deja, nėra paminėtas.

„Švyturio“ informacija

 311 peržiūrų (-a)

67% LikesVS
33% Dislikes