Privačių miško savininkų asociacija (PMSA) kviečia miškų savininkus kreiptis dėl įvairių apribojimų miškų valdose.
Prieš Kalėdas dalis iš 250 tūkstančių privačių žemių ir miško savininkų gavo dovanų – laiškus apie iš palydovo nustatytas pelkes, aptiktus saugomus vabalus ar medžius miško valdose. Gan formaliame laiške užsimenama, kad už varžomą ūkininkavimą gali būti skirtos kompensacijos.
Tokių buveinių atsirado trečdalyje ūkinių sklypų. Automatiškai tūkstančiams miško savininkų ženkliai nuvertėjo miškai, nes dėl atrastų saugomų vertybių dalinai apribojamas ūkininkavimas. Kitaip tariant – tai dalinė miško valdų nacionalizacija.
Saugoti gamtą reikia. Įsipareigojimai Europos Sąjungai irgi svarbu, tačiau privalu tinkamai kompensuoti ir už gamtos saugojimą. Kompensacijos pagal išankstinius Aplinkos ministerijos pažadus turėjo būti mokamos iš Europinių lėšų.
Norintys sužinoti apie savo miškų statusą, PMSA gali pakonsultuoti rūpimais klausimais, patikrinti, ar Jūsų valdoje yra ES svarbos buveinė, bei kokią dalį sklypo ji užima. Taip pat gali už Jus parengti prašymus kompensacijoms gauti.
Norint gauti daugiau informacijos prašome kreiptis į Privačių miškų savininkų asociaciją el. p.: giedre@pmsa.lt arba tel. nr. 865527096.

 333 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes