Teisingumo ministerija (TM) leido registruoti parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio partiją „Nemuno aušra“, ketvirtadienį patvirtino ministerija.

„Teisingumo ministerija pateikė išvadą Juridinių asmenų registrui dėl politinės partijos „Nemuno aušra“ įregistravimo. Išvadoje teigiama, kad partijos pateikti dokumentai atitinka įstatyme keliamus reikalavimus ir partiją registruoti galima“, – sakoma ministerijos BNS perduotame komentare.

R. Žemaitaitis lapkritį paskelbė įkūręs partiją „Nemuno aušra“, jis išrinktas partijos pirmininku. R. Žemaitaitis skelbė, kad partijai kurti subūrė 3164 steigėjus, o steigiamajame suvažiavime dalyvavo 2950 delegatų.

Politinei partijai įsteigti būtina, kad ji turėtų ne mažiau kaip 2 tūkst. steigėjų. Partijos steigėjai ir jų atstovai sušauktame politinės partijos steigiamajame suvažiavime turi priimti politinės partijos įstatus, programą ir išrinkti valdymo organus.

Politinės partijos steigėjas gali įgalioti kitą politinės partijos steigėją atstovauti jam politinės partijos steigiamajame suvažiavime.

R. Žemaitaičiui yra pradėtas apkaltos procesas. Seimas lapkričio pabaigoje kreipėsi į Konstitucinį Teismą (KT) prašydamas pateikti išvadą, ar socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtais antisemitiniais pasisakymais R. Žemaitaitis nesulaužė priesaikos.

Seimo nuomone, parlamentaras praėjusių metų gegužės 8, gegužės 9, birželio 13 ir birželio 14 dienomis paskelbė antisemitinius, tautinę nesantaiką kurstančius įrašus socialiniame tinkle „Facebook“ bei visuomenės informavimo priemonėse ir tokiais savo veiksmais galimai sulaužė Seimo nario priesaiką bei šiurkščiai pažeidė Konstituciją.

Dėl vieno iš minėtų pasisakymų partija „Laisvė ir teisingumas“, kuriai R. Žemaitaitis anksčiau priklausė, sustabdė jo narystę partijoje.

Šaltinis BNS

 188 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes