Nemokamos, reguliarios fizinio aktyvo veiklos vaikams ir vietos bendruomenėms, visuomenei atviresnės ir geriau pritaikytos sporto bazės – tai į Sporto rėmimo fondo (SRF) finansavimą šįmet pretenduosiančių nacionalinių ir regioninių fizinio aktyvumo bei sporto bazių pagerinimo projektų prioritetai. Juos, kartu su specialiaisiais vertinimo kriterijais, patvirtino švietimo, mokslo ir sporto ministras. Šįmet SRF lėšomis planuojama finansuoti naujų projektų už ne mažiau kaip 7 mln. eurų.

Prioritetai ir specialieji vertinimo kriterijai valstybės finansuojamiems projektams ministro nustatomi kasmet. 2024 m. kvietimus teikti paraiškas SRF finansavimui gauti jau sausį skelbs Nacionalinė sporto agentūra.

2024 m. skiriant lėšas nacionaliniams fizinio aktyvumo projektams prioritetas bus teikiamas nemokamoms, reguliarioms vaikų fizinio aktyvumo veikloms  – ne mažiau kaip 75 proc. šių projektų dalyvių turės būti vaikai iki 18 m.

Skiriant finansavimą nacionaliniams projektams taip pat bus atsižvelgiama į tokius specialiuosius vertinimo kriterijus, kaip fizinio aktyvumo veiklų prieinamumas mažiau galimybių turintiems asmenims, vaikų ir jų šeimų narių įtraukimas, arti dalyvių gyvenamosios vietos esančių erdvių panaudojimas, praktinių krašto gynybos bei atsparumą krizėms ugdančių išgyvenimo įgūdžių stiprinimas projekto veiklomis, pilietiškumo skatinimas.

2024 m. regioninių fizinio aktyvumo projektų prioritetas – įtraukti vietos bendruomenes į nemokamas, reguliarias fizinio aktyvumo veiklas. Vertinant šiuos projektus bus atsižvelgiama į tai, ar fizinio aktyvumo veiklose kartu dalyvauja skirtingų amžiaus grupių atstovai ir / arba šeimos nariai, ar projektas prisidės prie bendruomeniškų ryšių kūrimo ir stiprinimo tarp mokyklų, vietos sporto klubų ir bendruomenių. Kaip ir nacionaliniams projektams, regioniniams projektams taip pat keliamas reikalavimas stiprinti praktinius krašto gynybos bei žmogaus atsparumą krizėms ugdančius išgyvenimo įgūdžius, skatinti pilietiškumą.

2024 m. skiriant SRF finansavimą sporto bazių pagerinimo projektams, prioritetas bus teikiamas siekiantiems sporto bazes atverti ir pritaikyti visuomenei.

Finansavimas nacionaliniams fizinio aktyvumo projektams bei sporto bazių pagerinimo projektams skiriamas iki dvejų metų numatytoms veikloms, regioniniams fizinio aktyvumo projektams – vienerių metų veikloms.

 343 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes