Kaip pastebi viena sparčiausiai besivystančių siuntų pristatymo įmonių „Omniva LT“, žmonės siunčia kone viską. Siuntose nuo įprastų pirkinių iki bičių šeimų ar tik lipduku pažymėtų braškių daigų. Deja, netinkamai supakavus siuntą, jos saugi kelionė negarantuota. Tad kaip pasirūpinti, kad siunta laiku ir saugiai pasiektų adresatą? Netrukus 500 paštomatų ribą Lietuvoje pasieksianti bendrovė dalinasi naudingais patarimais.  

Tinkama pakuotė – pusė darbo

Norėdami išsiųsti prekę ar daiktą, pirmiausiai pasirinkite tinkančią pakuotę. Svarbu atkreipti dėmesį į du pagrindinius aspektus: siunčiamo daikto svorį ir formą. Jei pakuotė siunčiamam daiktui bus per maža arba jis svers per daug, pervežimo metu pakuotė gali įplyšti, o siunčiamas daiktas – iškristi.

Universaliausia pakuotė – gofruoto kartono dėžė dvigubomis sienelėmis. Jei siunčiate lengvai pažeidžiamus daiktus, pavyzdžiui, popierinius dokumentus ar didesnio formato popieriaus gaminius, rekomenduojama juos susukti ir įdėti į specialų sutvirtiną ritinį, kuris apsaugotų nuo susilamdymo ar kitų pažedimų.

Siuntos užpildo svarba

Svarbu pasirūpinti, jog pakuotės turinys transportavimo metu nejudėtų. Tam rekomenduojama pakuotę užpildyti papildoma medžaga, pavyzdžiui, burbuline plėvele, granulėmis ar tiesiog suglamžytu popieriumi. Svarbu, kad parinkta užpildomoji medžiaga apgaubtų siunčiamą daiktą iš visų pusių. Užpildui reikėtų skirti bent po 5 cm, ir ne tik iš siuntos šonų, bet ir iš viršaus bei apačios.

Papildomų atsargumo priemonių reikalaujančios siuntos

Gyvenant nuolat kintančiose oro sąlygose, svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, ar siuntinys nėra jautrus temperatūrai. Jei planuojate siųsti talpas, kurios pripildytos skysta medžiaga, jas reikėtų apsaugoti nuo sušalimo arba perkaitimo. Svarbu nepamiršti, kad siunčiami skysčiai, lengvai skystėjančios medžiagos turi būti patalpintos į sandarius indus. Rekomenduojama kiekvieną indą siuntos viduje supakuoti atskirai ir užpildyti visą siuntos vidų sugeriamąja medžiaga. Ji apsaugos talpas nuo pažeidimų, o viduje esantį skystį nuo išsiliejimo iš pakuotės ar kitų kartu gabenamų siuntų sugadinimo. Nenuvalomas ar sunkiai išplaunamas medžiagas, pavyzdžiui, tepalus, skystą muilą ar dervas, „Omniva LT“ darbutojai pataria pakuoti į dvigubas dėžes.

Tinkamai nurodyti kontaktai

Paskutinis svarbus aspektas siunčiant siuntą – tinkamai paruošti adreso kortelę, kurioje turi būti nurodytas siuntėjo ir gavėjo vardas, pavardė, adresas bei telefono numeris. Suformuoti ir atspausdinti adreso kortelę galima dviem būdais: atsispausdinti gautą internetu arba viską atllikti prie paštomato. Rekomenduojama užregistruoti siuntą „Omniva“ savitarnoje, tuomet atvykus prie paštomato beliks atspausdinti adreso kortelę ir ją užklijuoti ant siuntos. Neturint galimybės siuntos užregistruoti iš anksto, galima tai padaryti ir atvykus prie paštomato. Tereikia ekrane užpildyti  visus prašomus duomenis bei užklijuoti atspausdintą siuntos adreso kortelę.

Klijuodami adreso kortelę įsitikinkite, kad nėra likusių senų lipdukų bei patikrinkite, ar lipdukas tvirtai laikosi. Siuntų nerekomenduojama siųsti įpakavus į maišus, nes jų paviršius nelygus ir adreso kortelė gali nelygiai užsiklijuoti ar susiglamžyti, dėl ko kils sunkumų skenuojant brūkšninį kodą.

 289 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes