Kretingos socialinių paslaugų centre įrengta nauja, apie 100 kv. m ploto vaikų dienos veiklos centro žaidimų ir sporto erdvė. Taip pat buvo suremontuotos senosios bendrosios ir edukacinės centro erdvės, įrengti nauji sanitariniai mazgai, pandusai ir keltuvai judėjimo negalią turintiems asmenims bei kt.

Kretingos socialinių paslaugų centro vaikų dienos veiklos centrą iki šiol nuolat lankė iki 25 vaikų iš mažas pajamas gaunančių ar socialinės rizikos šeimų. Įrengus naujas patalpas, šį centrą jau galės lankyti iki 35 vaikų.

„Centro veikla ypatingai svarbi tiems vaikams, kurie tinkamos priežiūros ar dėmesio negauna savo šeimose. Vaikai čia gauna šilto maisto, turiningai praleidžia laisvalaikį, jiems padedama ruošti namų darbus, mokoma kasdienių gyvenimo įgūdžių, lavinami socialiniai, bendravimo įgūdžiai. Vaikams čia taip pat organizuojama ir psichologinė pagalba“, – pažymėjo Kretingos rajono savivaldybės vicemerė Vaida Jakumienė.

Naujųjų centro patalpų įrengimo bei senųjų erdvių atnaujinimo darbai finansuoti ES fondų, Kretingos rajono savivaldybės ir Kretingos socialinių paslaugų centro lėšomis.

 198 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes