Seimas svarstys Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas dėl gyventojų pajamomis natūra reglamentavimo ir apmokestinimo.

„Ar mes turime vaikytis kiekvieną naudą, kaip gyventojas gauna, kokia forma naudą iš darbdavio, kai per Naujuosius metus Valstybinė mokesčių inspekcija paskelbė, kad kelionės į darbą ir iš darbo bus griežčiau traktuojamas ir kiekviena kelionė, jeigu darbuotojas gali nuvažiuoti savo automobiliu iki namų, bus traktuojama kaip pajamos natūra ir nuo to kiekviena įmonė turės skaičiuoti papildomus mokesčius į valstybės biudžetą. Be abejo, susidaro didelė administracinė našta, kuri atneša labai abejotiną mokestinę naudą, labai ribotas papildomas pajamas į biudžetą, bet iš tiesų sukelia pakankamai daug susierzinimo, pavadinčiau, tarp įmonių, tarp verslo, tarp gyventojų ir m nereikalingų diskusijų“, – pristatydamas siūlymą sakė pataisų inciatorius Seimo narys Kasparas Adomaitis.

Teikiamu įstatymo projektu siūloma nauja neapmokestinamųjų pajamų kategorija – darbuotojo patirtų išlaidų už geležinkelio ar kelių viešojo transporto bilietus, skirtus darbuotojui atvykti į darbo vietą ir parvykti iš jos, automobilio parkavimą, kelionės į darbą ir iš jo išlaidas, įskaitant transporto priemonių įsigijimą, nuomą ir dalijimosi paslaugas, darbo vietos įrengimą darbuotojo gyvenamojoje vietoje, maistą, apmokėjimas (pilnas arba dalinis).

Numatoma, kad neapmokestinama suma negalėtų viršyti 5 proc. per mokestinį laikotarpį apskaičiuoto darbuotojo darbo užmokesčio ir negalėtų būti didesnė nei vieno vidutinio darbo užmokesčio VDU dydžio suma.

Projektui Nr. XIVP-3458 po pateikimo pritarė 51, prieš balsavo 5, susilaikė 41 Seimo narys. Bendru sutarimu pritarta pasiūlymui prašyti Vyriausybės išvados. Pagrindiniu svarstyti šį klausimą paskirtas Biudžeto ir finansų komitetas. Projektą Seimo posėdyje numatoma svarstyti pavasario sesijoje.

 405 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes