Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos keliamas kandidatas į LR Prezidentus Aurelijus Veryga šiandien Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikė būtinus pareiškinius dokumentus dalyvauti Prezidento rinkimuose.
„Kovosiu už tai, kad neišnyktume kaip Tauta, kad būtume saugūs ir drauge kurtume Lietuvą, kurioje būtų gera gyventi. Į rinkimus ateinu ne vienas, o turėdamas aiškų tradicines vertybes ginančių visuomenės narių ir politikų pasitikėjimą bei palaikymą. Neabejoju, kad pastarųjų dalis po Seimo rinkimų formuos valdančiąją daugumą ir Vyriausybę. Mes kartu galėsime užbaigti trijų svarbiausių valstybės institucijų susipriešinimą bei užtikrinti, kad dabar mūsų deklaruojamos idėjos taps darbais. Tačiau tam, žinoma, pirmiausia reikia Jūsų, t. y. piliečių, balsų“, – sakė A. Veryga.
LVŽS keliamas kandidatas A. Veryga pirmas oficialiai pranešė apie kandidatavimą, pirmas iš pretendentų paskelbė rinkimų programą ir pristatė rinkimų štabą. A. Veryga jau apsilankė 14-oje savivaldybių, kur įvyko beveik 50 susitikimų su vietos gyventojais, merais ir įvairiomis organizacijomis. „Dabar suplanuoti susitikimai dar 30-yje savivaldybių“, – priduria kandidatas į šalies vadovo postą.
Vasario 19-oji yra pirma diena, kai prasideda pareiškinių dokumentų įteikimas. Teisės aktai įpareigoja VRK per 3 dienas nuo pareiškinių dokumentų gavimo išduoti pretendentui rinkėjų parašų rinkimo lapus. Pagal Konstituciją, kandidatas į Prezidentus turi surinkti ne mažiau kaip 20 tūkstančių jo kandidatūrą palaikančių rinkėjų parašų.
Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

 223 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes