Jau nuo penktadienio šalies pasienio kontrolės punktuose šalia Lietuvos valstybės vėliavos plevėsuos ir istorinė Vyčio vėliava

Taip pat ją dažniau bus galima pamatyti prie gyvenamųjų namų, valstybės ir savivaldybių institucijų pastatų.

Kovo 1 d. įsigaliojo tokias naujoves įteisinančios Seimo priimtos Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo pataisos.

Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo pataisas inicijavęs Seimo narys konservatorius Andrius Kupčinskas sako, kad Lietuvos istorinė vėliava yra viena seniausių Europoje ir tuo galės įsitikinti pas mus atvykstantys svečiai.

Istorinės Vyčio vėliavos iškėlimas pasienio kontrolės punktuose yra lygiagretus Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimui

Ji turės būti nuolat iškelta tarptautiniuose oro uostuose, atviruose tarptautinei laivybai jūrų ir upių (vidaus vandenų) uostuose, geležinkelio stotyse ar prie automobilių kelių Vyriausybės nutarimu įsteigtose vietose, kuriose patikrinimą atlieka Valstybės sienos apsaugos tarnyba, muitinė ir kitos įgaliotos valstybės institucijos.

Taip pat įsigaliojusios įstatymo pataisos skatins gyventojus kelti istorinę vėliavą prie gyvenamųjų namų valstybei svarbių istorinių datų metu. Įstatyme įvirtinta nuostata, kad Lietuvos valstybės istorinė vėliava gali būti iškeliama prie, virš ar ant gyvenamųjų namų gyventojų iniciatyva.

Istorinė Lietuvos vėliava bus keliama ir Liepos 6 – ąją ir Tautiškos giesmės dieną

Įsigaliojęs įstatymas taip pat numato, kad Lietuvos valstybės istorinės vėliava yra keliama prie, virš ar ant valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų pastatų ir Liepos 6 – ąją Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dieną.

Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo pataisas Seimas priėmė pernai gruodžio 12 d.

Parengta remiantis ELTA.

 340 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes