Darbėnų seniūnijos bendruomenė inicijuoja seniūnijos prijungimą prie Palangos. Šį žingsnį paskatino planai Kretingos rajono savivaldybės Darbėnų seniūnijos ribose statyti gigantišką metanolio gamyklą.
Gyventojai nerimauja, kad chemijos pramonės gigantas negrįžtamai pakeis seniūnijos, kuri orientuojasi į pajūrio rekreacines galimybes ir verslus, perspektyvas. Jie teigia, jog Palanga geriau supranta Darbėnų interesus ir palaiko kurortinės, turistinės ir sveikatinimo paslaugų plėtrą.
Darbėniškiai surinko per 9 tūkstančius parašų prieš metanolio gamyklą, tačiau jaučiasi negirdimi Kretingos rajono savivaldybės. Jie mano, kad jungdamiesi prie Palangos galės geriau apsaugoti savo interesus ir plėtoti turizmą.
Palangos meras Šarūnas Vaitkus teigia, kad palaiko Darbėnų iniciatyvą. Jis pabrėžia, jog pajūrio rekreacinės teritorijos neturėtų būti užstatytos chemijos pramonės objektais, nes tai kenkia turizmo plėtrai.
Sprendimas dėl Darbėnų seniūnijos prijungimo prie Palangos nėra paprastas. Tam reikia įveikti nemažai teisinių procedūrų. Vis dėlto, jei darbėniškiams pavyks įgyvendinti savo planus, Palangos taryba mielai svarstys galimybę priimti juos į savo sudėtį.
Ši situacija kelia klausimus ne tik apie vienos seniūnijos ateitį, bet ir apie visos Lietuvos turizmo sektoriaus plėtros perspektyvas.
Be to, Darbėnų ir Palangos istorijos persipina jau daugiau kaip pusę amžiaus. Darbėnų kaimas ilgą laiką priklausė Palangos seniūnijai, vėliau – Palangos valsčiui.
Šaltinis: Šarūno Vaitkaus
Facebook įrašas.

 578 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes