Įtarimų dėl tarybos nario reikmėms skirtų lėšų panaudojimo susilaukęs Kretingos rajono meras Antanas Kalnius į savivaldybės sąskaitą grąžino daugiau kaip 7,5 tūkst. eurų.

„Vakar su Klaipėdos apygardos prokuratūra padėjome vieną tašką vadinamojoje „čekiukų“ istorijoje – pasirašėme Taikos sutartį civiliniame ginče. Taip pat vakar į Kretingos rajono savivaldybės biudžetą grąžinau 7 541,61 euro iš praėjusią kadenciją man kaip tarybos nariui išmokėtų 10 260,88 euro transporto išlaidoms“, – ketvirtadienį asmeninėje „Facebook“ paskyroje pranešė A. Kalnius.

„Šioje situacijoje turėjau dvi galimybes – bandyti apsiginti teisme arba susitarti taikiai. Pasirinkau antrąjį variantą, tikėdamas, kad bent menkiausias abejones keliančių išmokų dalies grąžinimas į biudžetą yra pats teisingiausias sprendimas“, – pridūrė Kretingos rajono vadovas.

Praėjusių metų rudenį iniciatyvos „Skaidrinam“ autoriams paviešinus Kretingos savivaldybės tarybos narių išlaidas, paaiškėjo, kad praėjusią kadenciją visas iš savivaldybės gautas tarybos nario veiklai vykdyti skirtas išmokas A. Kalnius panaudojo kurui – bendra jų suma siekė 9,4 tūkst. eurų. Ir nors politikas atsiskaitinėjo vienintele kredito kortele, abejonės kilo dėl to, kad didesnius kiekius kuro jis pylėsi savaitgaliais.

ELTA primena, kad pavasarį visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

 335 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes