Auksinės grandinėlės gali būti atskiri papuošalai arba nešiojamos kartu su įvairių tipų pakabukais. Tai papuošalas, kurį mėgsta nešioti moterys, tačiau jį renkasi ir vyrai. Kaip išsirinkti tinkamą auksinės grandinėlės tipą ir dizainą?

Auksinių grandinėlių tipai

Žinodami auksinių grandinėlių tipus galite pasirinkti papuošalą, kuris puikiai atrodys ant kaklo ir puikiai derės su konkrečiu pakabuku. Kokie yra populiariausi grandinėlių pynimai?

  1. LINK

Šio tipo pynimas dar vadinamas linijiniu arba gyvatės pynimu. Virvės tipo grandinėlę sudaro tankiai viena šalia kitos išdėstytos grandys, kurių jungtys tarp atskirų elementų beveik nematomos. Tokia auksinė grandinėlė puikiai laikosi ant kaklo ir nuostabiai atrodo derinama su pakabuku.

  1. ROPE

Tai vėl gi grandininio pynimo auksinė grandinėlė, kuri nuo pirmosios skiriasi didelėmis ir plokščiomis grandimis su nušlifuotais kraštais. Dėl plokščių grandžių auksinė grandinėlė puikiai atspindi šviesą, o tai patraukia dėmesį. Dėl masyvios išvaizdos šio tipo grandinėles dažniau renkasi vyrai. Netrūksta ir moteriškų šių papuošalų versijų, kurių pynimas šiek tiek subtilesnis.

  1. SINGAPORE

Singapūro pynimas dar vadinamas susuktais šarvais. Tačiau, skirtingai nuo rope pynimo, Singapore grandinėlių pynimo kilpos yra daug mažesnės ir subtilesnės. Be to, jos glaudžiai susuktos tarpusavyje, todėl savo išvaizda primena DNR grandinę. Toks grandžių susukimas suteikia grandinei puošnumo. Šio tipo papuošalus galima nešioti atskirai arba su pakabuku.

  1. ANKER

Šių auksinių grandinėlių pynimo pavadinimas kilęs iš angliško žodžio anchor, kuris reiškia inkarą. Inkaras primena grandines, kuriomis laivuose buvo tvirtinami inkarai. Šio pynimo grandines sudaro ovalo arba stačiakampio formos kilpos, sujungtos 90 laipsnių kampu. Jos vienodai populiarios tiek tarp vyrų, tiek tarp moterų. Plonytės grandinėlės gali būti nešiojamos su pakabuku, o stambios grandinėlės geriau atrodo atskirai.

  1. FIGARO

Figaro – tai įspūdingas grandinėlės pynimas, kurio pavadinimas kilo nuo pagrindinio operos “Figaro vedybos” herojaus (premjeros metu pagrindinis herojus dėvėjo tokius papuošalus). Figaro pynimas primena šarvus, tik kas trečia ar ketvirta grandis yra aiškiai pailga. Tokią grandinėlę dėl patrauklios išvaizdos reikėtų nešioti vieną.

 

 136 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes