Nepageidaujami plaukeliai ant kūno šiandien nėra toks didelis „baubas“, kadangi turime ne vieną būdą jiems pašalinti. Tad galime rinktis pagal tai, kokie kriterijai aktualiausi: kaina, „draugiškumas“ odai, ilgalaikiai rezultatai ar kiti aspektai. Šįkart išskirkime tris plaukelių šalinimo būdus, kurie tikrai pasirenkami dažniausiai, bet drauge yra labai skirtingi.

Plaukelių šalinimas skustuku

Senas metodas, tačiau, nepaisant to, kad grožio sektoriuje jau yra daug alternatyvų, vis dar daugelio naudojamas. 

Privalumai. Vienas iš skutimo peiliukais populiarumą lemiančių veiksnių yra kaina – kainuoja tik skutimosi peiliukai. Taip pat prie populiarumo  prisideda ir patogumas. Šiame kontekste kalbame apie tai, kad procedūros nereikia planuoti – ją galite atlikti namuose, patogiausiu metu, pavyzdžiui, prausiantis po dušu – tokiu atveju jai nereikės skirti daug papildomo laiko. Šis plaukelių šalinimo būdas visiems prieinamas.

Trūkumai. Nors skutimas ir populiarus, tačiau jis turi pluoštą trūkumų. Pirmiausia, skutant labai lengva pažeisti odą, pavyzdžiui, ją įpjauti (ypač nelygiose zonose), sudirginti ir pan. Plaukelių skutimas skustukais gana dažnai iššaukia alergines odos reakcijas, paraudimus, bėrimus, dėl ko oda po skutimo atrodo neestetiškai ir dar jaučiamas diskomfortas. Taip pat skutimas peiliukais net gali tapti ir infekcijos priežastimi. Prie trūkumų paminėkime ir tai, kad skutant padažnėja įaugusių plaukelių problema.

Ar rezultatas ilgalaikis? Ne, nuskusti plaukeliai atauga bene greičiausiai. Taip yra todėl, kad skutantis pašalinama tik virš odos esanti plaukelių dalis, o juk jie augti nenustoja, todėl jau po poros dienų procedūrą reikia kartoti.

Plaukelių šalinimas vašku

Grožio sektoriuje tai gana seniai naudojamas plaukelių šalinimo būdas, nors ir yra vienas iš skausmingiausių. Jo metu depiliuojamoje vietoje oda patepama karštu vašku, ant jo klijuojama speciali juostelė. Pastaroji nuplėšiama priešinga kryptimi, nei auga plaukeliai, todėl jie išraunami su šaknimis.

Privalumai. Vienas iš teigiamų aspektų yra tas, kad depiliaciją vašku galima atlikti tiek grožio salone, tiek namuose, tad galima pasirinkti, kas patogiau jums. Procedūros kaina palyginti nėra aukšta, o kadangi šalinimo nereikia atlikti labai dažnai, tai išlaidos ženkliai nepaauga.

Trūkumai. Kaip ir skutimas peiliukais, taip ir depiliacija vašku, odą gali sudirginti, sąlygoti bėrimo, paraudimo atsiradimą. Šis depiliacijos būdas neretai susijęs ir su įaugusiais plaukeliais, o pastarieji tikrai nepageidaujami, kadangi, be keliamo diskomforto, dar gali tapti ir infekcijų priežastimi.

Ar rezultatas ilgalaikis? Jei palygintume su plaukelių šalinimu skustukais, tai taip, rezultatu džiaugsitės tikrai ilgiau – net iki 4 savaičių, nes plaukeliai išraunami su šaknimis. Beje, kartojant procedūrą reikėtų, kad jie būtų ilgesni nei maždaug 0,5 cm, tad kurį laiką teks vaikščioti su nepageidaujamais plaukeliais, kol galėsite vėl depiliuoti vašku.

Plaukelių šalinimas lazeriu

Labai sparčiai išpopuliarėjęs moderniausias nepageidaujamų plaukelių šalinimo būdas. Ir ar galime tuo stebėtis, kai rezultatas yra glotni oda bei pamiršti plaukeliai visam laikui. Lazeris taiko į plauko folikulą, veikia jį šiluma ir visiškai sunaikina, taip užkirsdamas kelią plaukeliams ataugti.

Privalumai. Didžiausias privalumas yra būtent ilgalaikis rezultatas. Labai lengvai ir greitai plaukeliai pašalinami ir atlikus visą kursą galite juos pamiršti. Taip pat prie privalumų reikia paminėti, kad procedūra labai patogi ir trunka gana trumpai. Žinoma, priklauso nuo kurios kūno vietos šalinami plaukeliai ir koks plotas. Tačiau, pavyzdžiui, šalinant nuo viršutinės lūpos reikės vos kelių sekundžių. Lazerinis šalinimas tinka bet kuriai kūno vietai. Procedūros metu nedaromas poveikis odai – lazeris koncentruojasi tik į plauko folikulą. Beje, verta paminėti, kad po lazerinio plaukelių šalinimo oda bus minkšta ir glotni.

Trūkumai. Bene didžiausias procedūros trūkumas yra jos kaina. Tačiau vertinant ilgalaikėje perspektyvoje ji atrodo gana patraukliai, palyginti su kitais šalinimo būdais, kuriuos reikia kartoti dažnai. Taip pat reikia žinoti, jog lazeris nepašalins pigmento neturinčių plaukelių.

Ar rezultatas ilgalaikis? Tikrai taip, atlikę plaukelių šalinimo lazeriu kursą plaukelius galėsite pamiršti visam laikui. Tiesa, po kurio laiko pavieniai plaukeliai gali ataugti. Jie bus labai ploni ir silpni, beveik nepastebimi, todėl paprastai užtenka vos vienos palaikomosios procedūros per metus.

 346 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes