Ruginei duona i?kepti net ir did?iausioje kepykloje su robotizuota ?ranga reikalingos ?mogaus rankos.

Kompiuteriai, internetas ir inovatyvios technologijos neatpa??stamai pakeit? m?s? kasdienyb?, ta?iau tam tikros tradicijos i?lieka. Viena toki? ? rugin?s duonos kepimas. Tai yra vienas i? t? gana konservatyvi? gamini?, kuri? laikas nesugeb?jo labai pakeisti ir tradicin? duona modernizacijos eroje i?lieka tokia pat, koki? kepdavo m?s? mo?iut?s, sako Snieguol? ?oblinskien?, vienos ?mon?s produkt? k?rimo vadov?.

Vien robot? nepakanka

?Pamenu, kaip mano mo?iut? ant li??s d?davo ajerus, ant j? guldydavo nuglostyt? duonos kepal?, j? per?egnodavo ir ?audavo ? krosn?. ?inoma, dabar duonos kepykloje romantikos ma?iau, nes ?ia veikia modern?s, ?iuolaiki?ki dideli ?renginiai, o ir galimyb?s kiekvien? kepal? paglostyti n?ra, ? pasakoja S. ?oblinskien?. ? Ta?iau tradicin? rugin? duona kepama tradiciniu b?du ir sud?tis jos nekinta. Raugas, plikinys, druska, vanduo, ruginiai miltai ir kmynai kaip buvo, taip ir lieka pagrindin? ?aliava.?

Tradicin? rugin? duona kepama tradiciniu b?du. Tai yra, atskirai i? milt? ir vandens paruo?tas raugas rauginamas. I? milt? ir kar?to vandens u?mai?omas plikinys. Tik tada sumai?ius raug?, plikin? bei sud?jus kitas ?aliavas mai?oma ir brandinama te?la.

Net ir moderniuose cechuose neapsieinama be ?mogaus rank?.

Visas technologinis procesas u?trunka apie 32 valandas. Ir nors kepyklos ?ranga yra itin moderni, procesai robotizuojami ir naudojamos auk?tosios technologijos, be ?mogaus duonos i?kepti ne?manoma.

Nenutr?kstantis procesas ir gausus specialist? b?rys

?Duonos kepykloje darbas vyksta kasdien, 24 valandas per par?. Gamybos sustabdyti negalima, nes  raugus reikia pamaitinti, i?saugoti, atnaujinti, kad jie nei?sigimt?. Ir per vis? proces? reikia ?moni?, specialist? ?sitraukimo ?rangai pri?i?r?ti ir valdyti?, ? paai?kina bendrov?s ekspert?.

Be specialist?, kurie nagrin?ja gr?d? savybes, pa?ioje kepykloje vienoje pamainoje sukasi darbuotojai nuo marketingo skyriaus iki pri?i?rin?i?j? ?rang? ar plaunan?i?j? kubilus.

Pirmiausia marketingo specialistai i?siai?kina, ko vartotojai nori. Tada jie pateikia produkto vystymo specialistams apra?us, koks produktas tur?t? b?ti.

Produkto vystymo specialistai sukuria pirmuosius pavyzd?ius ir kai i?grynina geriausiais skonines savybes, duona pradedama kepti ir si?loma vartotojams.

Sveikesni? produkt? atradimui ? ilgame?iai tyrimai

Pastebimas ir skirtingo malimo, skirtingo rupumo milt? poreikis, kad gr?das b?t? kuo ma?iau pa?eistas. Visai nevalytas gr?das sumaltas su visa l?steliena ir tampa puikiu sveikatingumo skaidul? ?altinu. Be to, skirtingo malimo miltai leid?ia produkt? k?r?jams varijuoti per skirtingas recept?ras, per skirtingas skonines savybes. Taip atsiranda gera galimyb?, kaip vartotojai, rinkdamiesi kasdien? duon?, gal?t? pereiti prie sveikesni? pasirinkim?.

 8,591 per?i?r? (-a)

100% Likes
0% Dislikes