Biscotti.

Manoma, kad biscotti buvo sukurtas XIV am?iuje Toskanoje, Prato mieste. ?ie sausainiai pasi?ymi migdol? gausa, kuri? yra itin daug ?iame Italijos regione. Biscotti i? kit? desert? i?siskiria tuo, kad yra kepami netgi du kartus ? antrasis kepimas i? sausainio i?traukia dr?gm?, padaro j? tvirt? ir, svarbiausia, atspar? pel?siui. ?iuo desertu Italijoje da?niausiai gard?iuojamasi prie kavos arba valgomi mirkant ? kav?.

Biscotti receptu dalijasi vieno prekybos tinklo Lietuvoje konditerijos ekspertas Thierry Lauvray.

Reik?s:

½ puodelio augalinio aliejaus

1 puodelis baltojo cukraus

3 ¼ puodeliai milt?

3 kiau?iniai

1 valgomasis ?auk?tas kepimo milteli?

1 ?auk?tas any?i? ekstrakto

Gamyba: pirmiausiai reik?t? iki 190 laipsni? ?kaitinti orkait? bei i?kloti skard? kepimo popieriumi. Tuomet ? vidutinio dyd?io ind? supilkite aliej?, sud?kite kiau?inius, cukr? ir any?i? ekstrakt? bei visk? i?plakite, kol gerai susimai?ys. Tuomet atskirame inde sumai?ykite miltus ir kepimo miltelius ir juos supilkite ? gaut? kiau?ini? ir cukraus mi?in?. I?mai?ykite te?l?. Tuomet j? padalinkite ? dvi dalis. Kiekvien? te?los gabal?l? i?voliokite ? pailgos formos ritin? ir orkait?je kepkite apie 25?30 min. tol, kol ?is gra?iai pageltonuos.

I?kept? te?l? nuimkite nuo skardos ir leiskite jai atv?sti. Kai te?la atv?so ? supjaustykite j? ? norimo dyd?io gabal?lius. Supjaustytus sausainius v?l sud?kite ? kepimo skard? ir pakepkite sausainius po 6-10 minu?i? ant kiekvienos pus?s. Pageidaujantys ? biscotti te?l? gali ?mai?yti ir m?gstam? rie?ut? ar d?iovint? vaisi? bei uog?.

 69,756 per?i?r? (-a)

100% Likes
0% Dislikes