Itali?ki florentinai.

Florentinai yra itali?ki sausainiai, gaminami i? rie?ut? (paprastai lazdyno ir migdol?) ir vy?ni?, sumai?yt? su cukrumi, ?ie sausainiai yra padengiami ?okoladu. Vien florentin? pavadinimas susieja ?? desert? su Italijos regionu Florencija. Ta?iau sp?jama, kad florentinai buvo sukurti XVII a. pabaigoje Pranc?zijos karali?kosios ?eimos virtuv?je, j? i? Toskanos kilusi? uo?vi? garbei. ?domu tai, kad ?is desertas labiau paplito ne Pranc?zijoje, o Italijoje, ta?iau pra?jus ?imtme?iams, jie nepaprastai populiar?s i?liko ne tik tarp Florencijos gyventoj?, bet yra m?gstami ir visoje Italijoje bei u? jos rib?.

Itali?k? florentin? receptu dalijasi vieno prekybos tinklo Lietuvoje konditerijos ekspertas Thierry Lauvray.

Reik?s:

50 g s?dyto sviesto

50 g cukraus

50 g klev? arba agav? sirupo

50 g milt?

50 g susmulkint? vy?ni?

75 g migdol? dribsni?

50 g susmulkint? pistacij?

Apelsino ?ieveli?

175 g juodojo ?okolado

Gaminimo eiga: pirmiausia ?kaitinkite orkait? iki 180 C. Dvi kepimo skardas i?klokite kepimo popieriumi. Tuomet nedideliame puode ant silpnos ugnies, da?nai mai?ydami, i?tirpinkite sviest?, cukr? ir sirup?. Visk? nukelkite nuo ugnies ir ? ?? mi?in? ?mai?ykite miltus, tuomet suberkite vy?nias, migdol? dribsnius, pistacijas bei tarkuotas apelsino ?ieveles ir visk? i?mai?ykite kol susiformuos te?la. Tuomet pa?m? ?auk?t? kabinkite pagamint? te?l? ir formuodami sausainius sud?kite visk? ant paruo?t? skard?.

Sausainius kepkite apie 10 minu?i?, kol ?ie gra?iai pagels ir i?trauk? i? orkait?s palikite juos atv?sti. Kol sausainiai v?sta, vir? puodo su verdan?iu vandeniu i?tirpdykite ?okolad?. Atv?susius ir sustand?jusius sausainius aptepkite ?okoladu ir dar kelias minutes palikite juos pastingti.

 46,227 per?i?r? (-a)

100% Likes
0% Dislikes