Amaretti.

Amaretti, kaip ir biscotti, yra kil? i? Prato miesto. Itali?kas ?odis ?amaro? rei?kia ?kart?s?, ir kadangi ?ie ma?i sausainiai yra pagardinti kar?iaisiais migdolais, jie buvo pavadinti ?amaretti?.Ta?iau j? nereikia painioti su ?amaretto? ? sald?iu, migdol? skonio itali?ku likeriu. Amaretti yra pagaminti i? malt? migdol? arba migdol? pastos, sumai?ytos su cukrumi ir kiau?ini? baltymu. Jie da?nai b?na paskaninti ?okoladu, tradici?kai patiekiami su kava. ?ie sausainiai pasi?ymi nedidelio kupolo forma, ruda spalva ir yra i?marginti daugybe ?tr?kim?.

Amaretti receptu dalijasi vieno prekybos tinklo Lietuvoje konditerijos ekspertas italas Thierry Lauvray.

Reik?s:

2 1/2 puodeli? migdol? milt?

1 1/4 puodelio cukraus

3 kiau?ini? baltym?

1/2 ?auk?telio vanil?s ekstrakto

1 arbatinio ?auk?telio migdol? ekstrakto

Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimas: pirmiausiai iki 150 laipsni? ?kaitinkite orkait? ir i?klokite skard? kepimo popieriumi. Virtuvinio kombaino pagalba sumai?ykite migdol? miltus ir cukr?. ?pilkite vanil?s ir migdol? ekstrakto ir visk? mai?ykite kelias minutes. Tuomet sud?kite kiau?inius ir toliau mai?ykite te?l?, kol ?i taps vientisa. Tuomet ?auk?tu i?griebkite te?los gabaliuk?, j? pad?kite ant kepimo popieriaus ir apibarstykite cukraus pudra. Ant skardos i?d?liotus te?los gabal?lius kepkite ?kaitintoje orkait?je apie 25?30 min. Prie? patiekdami, sausainius atv?sinkite. Skanaus!

 

 84,548 per?i?r? (-a)

50% Likes
50% Dislikes