Rabarbar? pyragas.

Reik?s: 250 g kvietini? milt?, 300 g rabarbar?, 150 g kambario temperat?ros sviesto, 150 g cukraus, 4 kiau?ini?, 2 ?auk?teli? kepimo milteli?, 1 ?auk?telio vanilinio cukraus arba vanil?s esencijos ir ?iek tiek druskos.

Gamybos eiga: vis? pirma sumai?ykite miltus su kepimo milteliais ? tuomet visk? atsakingai persijokite per kiaur? ind?. V?liau ? maisto plakikl? sud?kite kubeliais pjaustyt? sviest? ir paprast? bei vanilin? cukr? ? visk? gerai suplakite, kol mas? taps puri. ?alia ?mu?kite vien? kiau?in? ir dar kart? visk? suplakite ? pakartokite ?i? proced?r? su likusiais 3 kiau?iniais.

Tada ? suplakt? mas? po truput? berkite persijotus miltus ir visk? tuo pat metu mai?ykite ?auk?tu. Kuomet te?la taps vientisa, leiskite jai ?iek tiek ?pastov?ti?. Dabar galite pasiruo?ti rabarbarus ? juos nuplaukite, nuskuskite ir smulkiai supjaustykite. Be to, dal? rabarbar? galite supjaustyti jums gra?ia stambesne forma ir v?liau panaudoti pyrago papuo?imui.

V?liau ? sviestu patept? kepimo form? supilkite ma?daug pus? te?los ir ant jos suberkite smulkintus rabarbarus. Tuomet juos u?pilkite likusia te?la ir ant vir?aus norimais ornamentais i?d?liokite stambiau pjaustytus rabarbar? gabal?lius. Pyrag? kepkite iki 180 laipsni? ?kaitintoje orkait?je apie 50 min.

Apie art?jan?i? 50-?j? kepimo minut? jums tikrai i?duos po namus dvelkiantis pyrago kvapas. Ta?iau prie? i?traukiant j? i? orkait?s patikrinkite, ar ?is jau sp?jo i?kepti. O tam panaudokite sen? ir laiko patikrint? b?d?: ? pyrago vidur? ?smeikite pagaliuk? ? jeigu i?traukus nepastebite ant jo te?los gabal?li?, galite b?ti u?tikrinti, jog pyragas jau i?kep?s.

Maisto gamybos ekspert? Brigita Baratinskait?

 

 55,032 per?i?r? (-a)

100% Likes
0% Dislikes