Kai u? lango ? ?iemi?kas ir ?varbus oras, pats laikas m?gautis vis? k?n? ?ildan?iais g?rimais. Gera ?inia: ypatingo skonio ir aromato, ?iemos laikotarpiui puikiai tinkan?i? kar?t? g?rim? galite lengvai pasigaminti patys namuose.

?iame straipsnyje aptarsime kelet? populiar? kar?t? g?rim?, kurie su?ildys j?s? organizm?, pagerins savijaut? ir suteiks nam? atmosferai ?iemi?ko jaukumo. ?ie ypatingos recept?ros ?ildantys g?rimai gali tapti ir puikiu art?jan?i? ?iemos ?ven?i? atributu ? j? skonis ir aromatas sukurs ?ventin? nuotaik?.

 Pumpkin Spice Latte 

Pumpkin spice latte arba moli?g? skonio prieskonin? latte kava yra vienas populiariausi? g?rim? ?altuoju met? laiku. Pumpkin spice latte skleid?ia malon? cinamono, gvazdik?li?, rie?utmed?io, imbiero nat? kvap?, yra saldaus ir lengvai aitraus skonio. ?is g?rimas da?nai patiekiamas su plaktos grietin?l?s sluoksniu. ?prastai jame yra ma?ai kofeino.

Kad pasigamintum?te pumpkin spice latte namuose, jums prireiks tre?dalio ar pus?s puodelio stiprios juodos kavos, arbatinio ?auk?telio moli?g? tyr?s, klev? sirupo, cukraus ar kito saldiklio, pus?s ?auk?telio vanil?s ekstrakto, malto cinamono, imbiero ir gvazdik?li? prieskoni? mi?inio, pieno, plaktos grietin?l?s.

Gaminimo eiga: ? nedidel? puod? ?pilkite stiklin? pieno, ?d?kite moli?g? tyr?s, saldiklio, prieskoni?, vanil?s ekstrakto. Mi?in? u?kaitinkite iki virimo, palengva pamai?ydami. Tuomet ? prieskonin? pien? supilkite kav?, gerai i?mai?ykite, ?pilkite ? puodel? ir padenkite plakta grietin?le.

 Masala Chai arbata

 Masala chai yra saldi ir kvapni arbata, gaminama i? pieno, juodosios arbatos, indi?k? prieskoni?, nat?ralaus saldiklio. Kilusi Rytuose, ?iandien masala chai arbata populiari visame pasaulyje. Tai ? ne tik skanus, bet ir sveikatai naudingas g?rimas.

 Chai arbatoje esantys prieskoniai turi daug antioksidant?, kurie padeda suma?inti laisv?j? radikal? poveik? organizmui ir teigiamai veikia bendr? sveikat?. Juodojoje arbatoje gausu flavonoid?, teigiamai veikian?i? ?irdies ir kraujagysli? sistem?. Taip pat masala chai arbata didina budrum? (joje yra kofeino), stimuliuoja vir?kinimo sistem?.

Chai arbat? galite lengvai pasigaminti namuose. ? nedidel? puod? ?pilkite puodel? vandens ir puodel? pieno, chai prieskoni? (cinamono, kardamono, imbiero, gvazdik?li?, pankolio, muskato rie?uto). Lengvai mai?ykite, kol u?virs. Tuomet ?d?kite ?auk?t? ar du birios juodosios arbatos ir dar de?imt minu?i? virkite ant ?emos temperat?ros, kad atsiskleist? vertingosios arbatos savyb?s. Pagamint? masala chai galite perko?ti, paskaninti cukrumi, medumi ar kitu saldikliu.

Chai arbatos ir kit? kar?t? g?rim? ?iemai galite rasti COFFEE LOFT.

Kar?tas ?okoladas

 Kar?t? ?okolad? galime priskirti klasikiniams ?altojo sezono g?rimams. Jis yra itin skanus, aromatingas, su?ildantis vis? k?n?. Kar?to ?okolado g?rimo variacij? yra pa?i? ?vairiausi?, ta?iau pagrindinis jo ingredientas yra kakava.

D?l sud?tyje esan?ios kakavos, kar?to ?okolado g?rimas turi daug antioksidant? ir kit? nauding? jungini?. Manoma, kad kakava turi teigiam? poveik? ?ird?iai, gali pad?ti suma?inti cholesterol?, kraujo spaudim?, sistemin? organizmo u?degim?.

Jei norite pasigaminti kar?t? ?okolad? namuose, ? nedidel? puod? ?pilkite stiklin? pieno, ?berkite kakavos milteli?, juodojo ?okolado gabal?li?, vanil?s ekstrakto, cukraus ar kito saldiklio. Virkite ant vidutin?s temperat?ros, nuolatos mai?ydami, kol visi ingredientai susilies ? bendr? mas?. Gaut? kar?t? ?okolad? galite gardinti zefyrais, plakta grietin?le ar ?okolado gabal?liais.

 Imbiero arbata

 Imbiero arbata buvo vartojama jau prie? 5000 t?kstan?ius met? Kinijoje kaip sveikat? stiprinantis, tonizuojantis g?rimas. Ji yra gaminama i? ?vie?ios arba d?iovintos, susmulkintos imbiero ?aknies, j? i?verdant vandenyje arba u?pilant kar?tu vandeniu.

Imbieras yra puikiai ?inomas d?l vir?kinimo sistemos sutrikimus (pavyzd?iui, pykinim?) mal?inan?io, prie?u?degiminio poveikio. Imbiere esan?ios med?iagos gali pad?ti suma?inti kraujo spaudim?, pagerinti metabolizm?, slopinti galvos, migrenos skausmus. Be to, imbiero arbata efektyviai stimuliuoja kraujotak? ir su?ildo, tod?l yra puikus pasirinkimas ?altais ?iemos rytais ar vakarais.

Imbierin? arbat? pasigaminti labai paprasta: ? nedidel? puod? ?pilkite vandens, sutarkuokite ?vie?i? imbiero ?akn? ir virkite apie 10-15 minu?i?. Imbiero arbat? tinka skaninti citrina, medumi.

 Ciber?ol?s arbata su pienu

 Ciber?ol?s arbata su pienu, ?inoma ?Golden Milk? (angl. auksinis pienas) pavadinimu, yra vienas populiariausi? pastarojo meto g?rim?. Ciber?ol?s arbata turtinga antioksidantais, pasi?ymi prie?u?degiminiu poveikiu. Manoma, kad reguliariai geriant ?i? arbat? galima sustiprinti imunitet?, suma?inti ?vairi? per?alimo lig? rizik?.

Ciber?ol?s arbata yra labai aromatinga, a?troko skonio. Ji efektyviai su?ildo organizm? ir tonizuoja, ta?iau nei?audrina nerv? sistemos, kadangi neturi kofeino.

Ciber?ol?s arbat? galite pasigaminti ir patys: ? nedidel? puod? ?pilkite stiklin? pieno (puikiai tinka augalinis, pavyzd?iui, migdol? pienas), arbatin? ?auk?tel? maltos ciber?ol?s, arbatin? ?auk?tel? migdol? aliejaus, ?iupsnel? juod?j? pipir?. Arbat? virkite apie 10-15 minu?i? ir m?gaukit?s jos ypatingu skoniu bei poveikiu.

 61,776 per?i?r? (-a)

50% Likes
50% Dislikes