Rugpjūčio 17-ąją rajono laikraštyje „Švyturys“ išspausdinus publikaciją „Valdžios užmaršumas kenkia gyventojams“, kurioje pasakojama apie Klaipėdos gatvės 125A namo gyventojų bėdas bei priekaištus daugiabutį administruojančiai bendrovei „Kretingos būstas“, redakcja gavo įmonių grupės „Civinity“, kuriai priklauso ir „Kretingos būstas“, rinkodaros ir komunikacijos vadovės Jolantos Venskutės laišką. Jame teigiama, jog kai kurie publikacijoje pateikti teiginiai yra nepagrįsti ir neobjektyvūs, ir prašoma juos paneigti.

Pasak J.Venskutės, straipsnis „…parengtas neįsigilinus į daugiabučio namo Klaipėdos g. 125A problematiką ir kenkia privačios įmonės „Kretingos būstas“ dalykinei reputacijai. Straipsnyje neteisingai teigiama, kad namą administruojanti bendrovė „Kretingos būstas“ niekaip nesugeba sutvarkyti nuotekų sistemos. Kaip vėliau straipsnyje paaiškina įmonės vadovas Vaidas Barakauskas, lietaus kanalizacijos tinklų priežiūra nėra administratoriaus atsakomybėje“.

Taip pat esą naudojami neobjektyvūs ir faktais nepagrįsti teiginiai: „Daugiabučius namus administruojanti UAB „Kretingos būstas“ be skrupulų tuština gyventojų pinigines […]. Nors ir pripažįstama, kad bendrovėnevykdo ar blogai vykdo savo įsipareigojimus, atsisakyti jos teikiamų taip vadinamų „paslaugų“ neskubama“; „Panašių atvejų Kretingoje būtų galima suskaičiuoti dešimtimis, jei ne šimtais. Vargu ar atsirastų koks nors bendrovės „Kretingos būstas“ administruojamas daugiabutis, kurio gyventojai šią įmonę pagirtų, padėkotų už kokybiškai atliktus darbus ar panašiai“; „Dabar kretingiškiai daugiabučių gyventojai turi tik dvi išeitis – įsteigti daugiabučių namų savininkų bendriją arba tapti UAB „Kretingos būstas“ įkaitais“.

Redakcija neketina neigti išspausdintų teiginių, juolab kad kai kurie iš vadinamų „faktais nepagrįstų“ taikomi net ne bendrovei „Kretingos būstas“.

Galime patikslinti: įmonės vadovas V.Barakauskas paaiškino, jo vanduo į Klaipėdos g. 125A namo rūsius skverbiasi iš netvarkingų lietaus kanalizacijos šulinių tik po to, kai „Švyturio“ korespondentas jį informavo apie susiklosčiusią situaciją. Galima padėkoti už operatyvumą – nedelsiant buvo pranešta bendrovei „Kretingos vandenys“, kuri ėmėsi priemonių šuliniams sutvarkyti. Tik gaila, kad „Kretingos būstas“ to nepadarė daug anksčiau.Pasak daugiabučio gyventojų, su tomis pačiomis bėdomis buvo susiduriama kaskart, kai tik smarkiau palyja, ir ne vienerius metus.

Ar išspausdintas straipsnis „Valdžios užmaršumas kenkia gyventojams“ objektyvus, o jo teiginiai pagrįsti ar ne, paliekame spręsti skaitytojams. Būtume labai dėkingi, jei savo nuomones apie daugiabučius namus Kretingoje administruojančios įmonės „Kretingos būstas“ veiklą išsakytumėte atsiųsdami laišką elektroniniu paštu: svyturionuomones@gmail.com.

Laikraščio „Švyturys“ redakcija

 1,579 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes