Kelininkų technika žiemai paruošta.

Truputį spustelėjus šaltukui Kretingos komunalininkams barstyti miesto gatvių dar nereikėjo. Tačiau magistralinius kelius prižiūrinti tarnyba antradienio rytą jau turėjo pasidarbuoti „iš peties“.

Savivaldybės įmonės „Kretingos komunalininkas“ Aplinkos, gatvių ir apšvietimo priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Stasys Perkauskas „Švyturiui“ teigė, jog vakar rytą, apie 4–5 val., patikrinus Kretingos gatves slidžių ruožų neaptikta.

„Šiek tiek apledėjęs buvo tik tiltas Birutės gatvėje, tačiau netrukus ledo neliko“, – sakė S. Perkauskas.

Kol kas Kretingos gatvėms prižiūrėti  žiemos sezono metu rajono biudžete yra likę tik apie 3 tūkst. eurų. Tiek pinigų tikrai neužteks, todėl ketvirtadienį vyksiančiame Savivaldybės tarybos posėdyje ketinama dar skirti 30 tūkst. eurų.

Daugiau pasidarbuoti antradienio rytą teko AB „Kelių priežiūra“ Kretingos kelių tarnybos darbininkams. Pasak tarnybos vadovo Tomo Balčyčio, apie 6 val. ryto buvo barstomi Kretingos rajono teritorijoje esantys kelių ruožai link Klaipėdos, Palangos, Darbėnų, Kartenos. Užėjus lijundrai buvo susidaręs ledo sluoksnis.

Išbarstyta apie 20 tonų druskos. Anot T. Balčyčio, tai nedidelis kiekis. Paprastai susidarius plikledžiui visuose rajono teritorijoje esančiuose tarnybos prižiūrimuose keliuose išbarstoma apie 80 tonų.

Kelininkai šiemet kovoti su apledėjimu vyko jau antrąkart. Pirmą kartą teko barstyti kelio ruožą prie Plungės rajono ribos spalio 25-ąją. Tačiau tai buvo tik „simbolinis“ pabarstymas, nes apledėjimas netrukus dingo.

Pasak T. Balčyčio, prasidedantis žiemos sezonas didelių rūpesčių kelininkams sukelti neturėtų.

„Sandėliai pilni druskos, specialaus mišinio. Taip pat sudarytos sutartys su tiekėjais. Suprantama, ir visa technika tinkamai paruošta. Todėl didesnių sunkumų, manau, nebus“, – sakė Kretingos kelių tarnybos vadovas.

Aistas MENDEIKA

 1,345 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes