Kretingos meno mokyklos liaudiškų šokių ansamblis „Ratilėlis“ – 2019 metų ,,Aguonėlės‘‘ laureatas.

Kretingos meno mokyklos vaikų liaudiškų šokių kolektyvas „Ratilėlis“ ir toliau garsina savo įstaigą bei miestą. Nacionaliniame konkursiniame festivalyje „Aguonėlė“ liaudiškų šokių ansamblių kategorijoje jis pripažintas geriausiu šalyje.

Vilniuje vykusiame Lietuvos vaikų ir moksleivių liaudiškų šokių grupių, ansamblių, šokių studijų konkursinio festivalio „Aguonėlė“ nacionaliniame ture dėl geriausiųjų vardo varžėsi vaikų šokių studijos ir ansambliai iš Gargždų, Joniškio, Klaipėdos, Kretingos, Mažeikių, Panevėžio, Plungės, Šiaulių, Šilalės, Varėnos ir Vilkaviškio.

Baigiamajame konkurso ture pasirodė 13 geriausių, originaliausias menines programas parengusių Lietuvos vaikų ir moksleivių šokių kolektyvų.

Konkursinę programą sudarė devyni numeriai: septyni šokiai ir du muzikiniai kūriniai, kuriuos atliko orkestras. Šokius šoko trijų amžiaus grupių šokėjai – jaunučiai, jaunuoliai ir merginų grupės.

Buvo vertinamas šokių kompozicijų atlikimas, sceninė kultūra, programų kūrybiškumas ir originalumas.

Simonos Kutkevičienės ir Astos Paulauskienės vadovaujamas „Ratilėlis“ laureatu pripažintas liaudiškų šokių ansamblių kategorijoje.

Be to, šokėjai apdovanoti diplomu už išraiškingiausiai atliktą šokį „Pakrestinukė”. Už geriausią konkurso instrumentinę grupę apdovanojimą pelnė Donato Merkelio ir Vilijos Vitkauskienės vadovaujamas liaudies instrumentų orkestras.

„Ratilėliui” taip pat talkino choras „Smiltė“, vadovaujamas Lilijos Bakšanskienės.

Praėjusiame festivalyje antrąją vietą užėmusio kolektyvo vadovės džiaugėsi, kad šį kartą „Ratilėlį” lydėjo sėkmė ir bendros mokytojų, mokinių ir jų tėvelių pastangos buvo įvertintos laureato vardais.  

Kas trejus metus rengiamą Lietuvos vaikų ir moksleivių liaudiškų šokių grupių, ansamblių, šokių studijų konkursinį festivalį „Aguonėlė“ Lietuvos nacionalinis kultūros centras organizuoja nuo 1976 metų.

Tai yra svarbiausias ir didžiausias vaikų ir moksleivių sceninių liaudies šokių festivalis Lietuvoje.

Regioninėse „Aguonėlės“ apžiūrose šiais metais dalyvavo per 150 šokių studijų, grupių ir ansamblių.

Laima STONKUVIENĖ

 1,461 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes