Vilkaviškyje Kretingos komandai antrajame kėlinyje krepšys lyg užsirišo.

Praėjusį savaitgalį visą pasaulį drebino beprotiško pirkimo karštligė,  pavadinta juoduoju penktadieniu. Regioninėje krepšinio lygoje rungtyniaujančio Kretingos klubo savaitgalis taip pat virto juoduoju – pirmą kartą šiame sezone pralaimėtos abejos savaitgalio rungtynės.

Pirmąsias kretingiškių pralaimėtas rungtynes su iki šiol dar nė vienos nesėkmės nepatyrusiais lygos lyderiais Vilkaviškio „Perlu“ dar būtų galima vertinti atlaidžiau. Tačiau šeštadienį namuose susitikime su Kauno technologijos universiteto komanda paskutinėmis rungtynių sekundėmis iš rankų išslydusi pergalė buvo labai skaudi.

„Perlas“ – „Kretinga“ – 82:73

Susitikimo pradžia ir visa pirmoji rungtynių pusė kretingiškiams nieko blogo nežadėjo.

Mūsų rajono komanda jų pačių aikštelėje lyderiams drąsiai kibo į atlapus ir pirmąjį kėlinį laimėjo rezultatu 24:18. Po antrojo kėlinio „Kretingos“ komanda savo persvarą padidino iki 9 taškų – 47:38. 

Įrodžius, kad iki šiol nenugalėta „Perlo“ komanda nėra nė kiek pranašesnė už kretingiškius, po pertraukos mūsų krepšininkus lyg kas būtų pakeitęs.

Varžovų krepšys kretingiškiams tarsi užsirišo, o šeimininkai aikštelėje darė ką norėjo. Iškalbingi ir viską pasakantys skaičiai: iki didžiosios pertraukos iš tritaškių zonos „Kretinga“ metė 60 procentų taiklumu – iš 15 kartų pataikė 9, o po pertraukos tritaškiai metimai svaidyti net 18 kartų, o į krepšį pataikyta vienintelį kartą – vos 5,5 proc. taiklumas.

Trečias ketvirtis buvo pralaimėtas net 10:28, tačiau prieš ketvirtąjį kėlinuką bendras rungtynių rezultatas dar nebuvo tragiškas – 57:66. Juo labiau, kad iki susitikimo pabaigos likus apie 5 minutes kretingiškiai buvo prisiviję varžovus iki 2 taškų.

Tačiau brendusį rungtynių persilaužimą „Perlas“ numarino keliais metimais be atsako, ir saugiu atstumu nuo kretingiškių atitrūkę šeimininkai įgytą persvarą išsaugojo iki rungtynių pabaigos.

Rezultatyviausiai šias rungtynes „Kretingos“ komandoje žaidė 26 taškus pelnęs Domininkas Matutis. Jis iš 13 metimų pataikė pusę visos komandos pelnytų tritaškių – 5. Domininkas buvo taiklus mesdamas ir iš vidutinio atstumo – trys dvitaškiai iš 4 metimų. Realizuoti 5 baudų metimai iš 7.

Linas Jonuška pelnė 12 taškų, tačiau buvo itin netaiklus atakuodamas iš toli – vos 2 taiklūs metimai iš 8.    

Penkis dvitaškius iš 7 metimų pataikęs ir iš viso 11 taškų surinkęs Rytis Zabita atkovojo 12 kamuolių. Tiek pat taškų pelnė Rokas Šimkevičius, kuriam tą vakarą taip pat pritrūko taiklumo – 4 iš 15 dvitaškiai ir vos vienas tritaškis iš penkių bandymų.

„Kretinga“ – KTU – 85:86

Po pralaimėjimo Vilkaviškyje namo pyktelėję sugrįžę Kretingos krepšininkai Kauno technologijos universiteto studentus į nagą suėmė jau pačioje rungtynių pradžioje.

Pirmas kėlinukas buvo laimėtas rezultatu 22:15, o antrajame likus žaisti 2 minutėms kretingiškių persvara buvo išaugusi net iki 18 taškų.

Tačiau toks triuškinimas mūsų komandai, matyt, padarė meškos paslaugą. Atleidę vadžias Kretingos krepšininkai antrojo kėlinio pabaigoje varžovams skirtumą leido sumažinti iki 12 taškų – 50:38, tačiau rezultatas jokio pavojaus nepranašavo.

Trečiajame kėlinyje pradėjo skambėti pavojaus varpai, kai vis dažniau kretingiškiai klydo puolime, o patys nuo svečių atakų apsiginti nesugebėjo. Likus žaisti paskutiniajam ketvirčiui komandas jau skyrė tik 5 taškai – 65:60.

Tuomet prasidėjo 10 minučių, o su pauzėmis ir pertraukėlėmis dvigubai ilgiau užtrukęs nervų karas.

Svečiai priartėjo 67:64. Tuomet Kretingos krepšininkų ataką dvitaškiu metimu bandė pabaigti K. Stonkus – prametė, tačiau atkovotą kamuolį R. Brencius perdavė R. Zabitai, bet nepataikė ir jis. Tos pačios atakos metu pats R. Zabita atkovojo kamuolį, perdavė jį D. Matučiui – šis metė iš tritaškio ir taip pat pro šalį.

Tada studentai, sugriebę kamuolį, pasileidžia į priekį,  meta, nepataiko. Kovoje po lenta kamuolį į užribį išleidžia R. Šimkevičius, o progą metimą susikūrę svečiai įmeta dvitaškį. Minutę trukęs šis trileris KTU komandai prie kretingiškių leido priartėti vienu tašku – 67:66.

Žiūrovai lengviau atsikvepia, kai T. Budrys taikliu metimu atstato  3 taškų persvarą, bet ramybė netrukus baigiasi – kauniečiai tritaškiu lygina rezultatą – 69:69.

Kitos šeimininkų atakos metu prametus R. Zabitai svečiai šauna dar vieną tritaškį – jau 69:72. Po dar vieno svečių tritaškio likus 5 minutėms iki rungtynių pabaigos svečiai pabėga jau 5 taškais – 70:75.

Kretingiškių stovykloje kylančią paniką slopina du L. Jonuškos ir R. Zabičio taiklūs metimai – 74:75, bet netrukus – vėl 74:77. Vėliau 76:79, 78:81.

Likus žaisti 46 sekundes visą kėlinį studentų pasivyti neįstengę kretingiškiai nuo varžovų buvo atsilikę 4 taškais – 80:84.

Tuomet vilties suteikė D. Matučio tritaškis – 83:84. Likus 10 sekundžių tas pats komandos gelbėtojas D. Matutis dvitaškiu persveria rezultatą – 85:84.

Paskutinės atakos metu likus 3 sekundėms varžovai nepataikė į krepšį, tačiau atšokusį kamuolį sugriebė svečiai ir aidint rungtynių sirenai iš po krepšio pelnė du taškus. Apmaudus pralaimėjimas vienu tašku.

Nuo komandos nusisuko sėkmė

„Kretingos“ komandoje geriausiai šias rungtynes sužaidė R. Zabita – 20 taškų, 9 dvitaškiai iš 15, įmestos abi baudos ir po krepšiais atkovota 10 kamuolių. Kornelijus Stonkus pridėjo 14 taškų, o D. Matutis su R. Šimkevičiumi – po 13.

Guodė tik tai, kad iki šiol netaikliai mėtomomis baudomis lygoje pagarsėję kretingiškiai šį kartą baudas metė 73,9 proc. taiklumu – 17 baudų iš 23 metimų. Tačiau ir tokią dieną nuo baudų metimo linijos varžovai buvo taiklesni – pataikyta 17 baudų iš 21 bandymo (80,9 proc.). 

Dabar su 4 pergalėm ir su 5 pralaimėjimais iš penktos vietos „Kretingos“ komanda nudardėjo į 11 ir artimisiu metu pakilti į viršų galimybių bus nedaug.

Penktadienio turo rungtynes su lygos autsaidere Kauno Lietuvos sporto universiteto komanda  kretingiškiai praleis, nes šis susitikimas nukeltas į gruodžio 20 dieną.

Šeštadienį „Kretingos“ komanda namuose priims Ukmergės „Olimpą“, kurio sąskaitoje šiuo metu 3 pergalės ir 6 pralaimėjimai.   

Iki pirmojo rato pabaigos su šiuo metu lygos viduryje esančiomis komandomis žaisdami likusias 4 rungtynes kretingiškiai dar turi galimybių pataisyti savo turnyrinę padėtį, tačiau tai įmanoma padaryti su viena sąlyga – jei komandą lydės sėkmė.

„Šiame sezone sužaidėme jau 9 rungtynes ir nė vienose pralaimėtose varžovams nenusileidome niekuo.  Pralaimėjome vos keliais taškais, netaikliai mesdami baudas, apmaudžiai suklydę paskutinėmis sekundėmis. 

Net su lyderiais Vilkaviškio „Perlu“ pralaimėjome pusę žaidimo laiko kontroliuotas rungtynes“, – apmaudo neslėpė „Kretingos“ komandos vyriausiasis treneris Arimantas Mikaločius, kurio teigimu, pagal savo  pajėgumą kretingiškių komanda gali drąsiai varžytis dėl lygos prizinių vietų.    

Alvydas ZIABKUS 

 1,087 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes