Vakar laikraščio redakcijoje apsilankę Seimo narys Antanas Vinkus ir rajono meras Antanas Kalnius „Švyturį“ pasveikino su 75 metų jubiliejumi.

Seniausią rajono laikraštį 75 metų jubiliejaus proga vakar pasveikino redakcijoje apsilankę Seimo narys Antanas Vinkus ir Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.
Sukakties proga sveikindamas redakcijos kolektyvą A. Vinkus linkėjo toliau nuolat informuoti Kretingos krašto žmones apie gyvenimo aktualijas, skleisti gėrį, santarvę ir meilę Tėvynei bei gimtajam kraštui.
„Linkiu Jums ir toliau būti girdimiems ir skaitomiems, linkiu prasmingų, kūrybingų ir novatoriškų tolimesnių darbų bei ilgų gyvavimo metų!” – kalbėjo Seimo narys, perduodamas sveikinimus ir nuo Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio.
Laikraščio redakcijai A. Vinkus įteikė Juozo Pranckevičiaus tapytą paveikslą „Neringa“ sakydamas, kad Kuršių neriją su mūsų rajonu sieja tai, kad šį nuostabų Lietuvos kampelį prižiūri Kretingos miškininkai.
„1944 m. gruodžio 28 d. pasirodęs primasis „Švyturio“ numeris šiandien švenčia garbingą 75 metų jubiliejų. Tai seniausias Kretingos rajono laikraštis, kuris pirmasis gyventojams pradėjo nešti žinias.
Savo misiją „Švyturys“ toliau sėkmingai tęsė Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, ją tęsia ir iki šiol. Šis laikraštis ne tik skleidė aktualias naujienas, bet buvo ir yra kultūrinis žiburys Kretingos krašto žmonėms“, – sveikinime rašo A. Vinkus.
Sveikindamas redakciją Seimo narys citavo Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų buvusius prezidentus.
„JAV prezidentas Džordžas Vašingtonas yra pasakęs: „Žmogui, kuris įsivaizduoja, kad niekada neklysta, niekuomet neskirsiu svarbių pareigų“.
Juk klysti yra žmogiška, bet, kaip yra pasakęs mūsų prezidentas Valdas Adamkus, klaidą laiku ištaisyti yra dieviška. Tad ir linkiu pakantumo vieni kitiems bei kantrybės“.
A. Kalnius „Švyturio“ kolektyvui įteikė Juliaus Kanarsko ir Kęstučio Demerecko foto knygą „Kretingos krašto vaizdai“.
„Mes visi esame valdžia: mes – politikai, jūs – žurnalistikai. Ir visi kartu kovojame už Kretingos gerovę, turėdami jėgų ją pakreipti viena ar kita linkme. Posūkio kryptis priklauso nuo mūsų pačių.
Nuoširdžiai sveikinu su nuostabiomis sukaktuvėmis. 75 metai nepriklausomai spaudai yra labai didelis skaičius. Tiesa, spaudos pradžia galbūt ir buvo sudėtingesnė, bet šiandien jūs esate nepriklausomi. Tai yra matoma ir tai yra girdima“, – kalbėjo rajono vadovas.
Išsakydamas sveikinimus A. Kalnius „Švyturiui“ dėkojo už konstruktyvią kritiką: „Kritika visada yra gerai, o dar jeigu ji yra konstruktyvi, dar geriau.
Ji priverčia mus visus pasitempti, pasižiūrėti į savo klaidas, atkreipti dėmesį į neužbaigtus darbus ir judėti į priekį. Tad ačiū jums, kad esate, kad kuriate ir tikimės konstruktyvaus darbo“.
„Nors valdžios ir negalima lyginti su vaiku, bet visi tėvai savo vaikus pabara tik gero linkėdami“, – dėkodamas už sveikinimus sakė „Švyturio“ redaktorius Alvydas Ziabkus.

Ligita SINUŠIENĖ

 1,513 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes