Pirmoji šių metų Kretingos naujagimė gimė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, kitą dieną po vyresnės sesutės Barbaros gimtadienio. Asmeninio archyvo nuotr.

Vakar Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) daugybės sutapimų atlydėta gimė pirmoji šiųmetė kretingiškė. Mergaitė jau turi 5-eriais metais vyresnę sesutę Barbarą, kuri taip pat gimė iš karto po Naujųjų, sausio 2-ąją.


Gimdymą lydėjo sutapimai
Pirmosios Kretingos naujagimės susilaukė įmonės „Tombalta“ 32-ejų metų vadovas Tomas Balčiūnas ir akcinės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ 31-erių specialistė Ernesta Balčiūnė.
Kretingiškis ir klaipėdietė susipažino per bendrus draugus, santuokoje gyvena jau penkerius metus.
Laimingi tėveliai Tomas ir Ernesta Balčiūnai pasakoja apie šį gimdymą lydėjusius įspūdingus sutapimus: suintensyvėjus sąrėmiams sutuoktiniai į ligoninę išvyko 3 val. nakties – kaip ir prieš penkerius metus, laukdamiesi pirmagimės.
Mama abi dukreles pagimdė tą pačią savaitės dieną – penktadienį.
Abi mergaitės gimė vienodo ūgio – 53 cm.
„Labai norėjome, kad kūdikis gimtų jau praėjus vyresniosios dukters gimtadieniui, nors pirmieji gimdymo ženklai buvo prasidėję prieš tris dienas. Planavome net ir Barbaros gimtadienį atšaukti, bet prasidėjo ašaros, todėl šventės nebenukėlėme“, – pasakojo Tomas.
„Net ir norėdamas nesuplanuotum, kad vaikų gimtadieniai būtų vienas po kito, o mums taip nutiko“, – šypsojosi laimingas tėtis.


Tėvai gimę lapkritį
Sutapimų Balčiūnų šeimoje yra ir daugiau. Naujagimės tėveliai savo gimtadienius švenčia rudenį, bet irgi tą patį mėnesį. Abu gimę lapkritį: Tomas – 12 d., Ernesta – 27 d.
Ar pora nesibaimina, kad visą gyvenimą per didžiausias metų šventes teks patirti triskart didesnių išlaidų? Juk iš karto po Naujųjų metų vienas po kito seka dukterų gimtadieniai. Ir dar jubiliejai visuomet bus tais pačiais metais!
„Per penkerius metus jau pripratome susikoncentruoti į dukros gimtadienį, o ne Naujųjų metų sutikimą“, – sako Tomas.
Dukrelei tėveliai jau yra numatę ir vardą – planuoja pavadinti Goda.
Tomas dalyvavo abiejuose žmonos gimdymuose ir jai smarkiai pagelbėjo. Laukiantis pirmosios dukrelės sutuoktiniai pasirinko KUL akušerę Egidiją Kupčiūnienę.
Gydytoja buvo taip sužavėta kretingiškio pagalba gimdyvei, kad net pasakė, jog šis galėtų dirbti akušerės padėjėju, nors vyras, beje, net nelankė jokių gimdymo kursų.
Klaipėdos ligoninę rinkosi dėl tos pačios akušerės
Ruošdamiesi antrajam gimdymui Balčiūnai taip pat norėjo, kad jį priimtų ta pati akušerė, todėl ir rinkosi ligoninę Klaipėdoje.
„Kadangi išvažiavome naktį, nebenorėjome tokiu metu skambinti akušerei, bet gimdymą vistiek priėmė ji. Ir mane iš karto pažino“, – dar vienu sutapimu stebino dviejų dukrų tėtis.
Ernesta džiaugėsi lengvu nėštumu, kaip ir pirmą sykį. Tuo patenkintas ir Tomas, nes žmona jo nevargino išskirtiniais pageidavimais.
„Jeigu visi tokie nėštumai būtų, tuomet galima ir dešimt vaikų susilaukti“, – juokėsi vyras.
Pirmoji 2020 m. naujagimė kretingiškė pasaulį išvydo 8 val. 37 min.
Mergaitės ūgis – 53 cm, svoris – 3700 g.


Kretingoje gimdė klaipėdietė
Pirmoji šių metų Kretingos gyventoja gimė Klaipėdoje, o Kretingoje vakar gimdė klaipėdietė.
9 val. 10 min. gimusi 54 cm ūgio ir 3470 g svorio mergaitė yra pirmasis Kretingos ligoninės šių metų naujagimis. Mūsų miesto ligoninę pasirinkusi čia gimdė uostamiesčio gyventoja Sandra Dabrienė.

Ligita SINUŠIENĖ

 2,099 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes