Kretinga laukia naujų studentų – nuo vasario mėnesio pradedama rinkti nauja Kauno technologijos universiteto (KTU) Viešojo administravimo (VA) magistrantūros išplėstinių studijų grupė mūsų mieste.

Geriausios VA studijos Lietuvoje
KTU – pirmasis Lietuvoje beveik prieš du dešimtmečius pradėjęs vykdyti Viešojo administravimo studijų programą – neapleidžia lyderio pozicijų šalyje. Jau ne vienerius metus žurnalo „Reitingai“ duomenimis ši programa pripažįstama geriausia Lietuvoje.
Išlaikyti aukščiausią šių studijų kokybę padeda itin aukštos kvalifikacijos, kompetentingi dėstytojai. Į regionus atvyksta savo srities specialistai-praktikai. Pavyzdžiui, Kretingoje su studentais savo patirtimi dalijosi LRT laidų vedėjas Ignas Andriukevičius, paskaitas apie pilietinę visuomenę skaitė Vygautas Ušackas.

Ruošia aukštos kompetencijos ekspertus
KTU Studijų programos vadovė Eglė Vaidelytė pastebi, kad iškilus naujiems socialiniams ir viešojo valdymo iššūkiams visame pasaulyje trūksta aukštos kompetencijos viešojo administravimo ekspertų.
„Mūsų studijas baigę studentai moka analizuoti įvairius duomenis, juos skaityti, rengti ataskaitas, ugdome jų analitinius gebėjimus, įžvalgą.
Mūsų tikslas – parengti aukštos kompetencijos ekspertus, išmanančius viešojo administravimo teorijas ir suprantančius praktinius kontekstus, gebančius vertinti viešojo valdymo procesus lyginamojoje perspektyvoje bei derinant įvairias metodologijas analizuoti ir laikantis aukštų moralinių vertybių spręsti viešojo administravimo problemas”, – pasakoja E. Vaidelytė.
Viešasis administravimas – tarpdisciplininės studijos, susijusios su įvairiomis sritimis: viešąja politika, ekonomika, sociologija, finansais. Studijų programa ugdo specialistą, gerbiantį visuomenę, ginantį viešąjį interesą ir kuriantį viešąjį gėrį, sugebantį priimti duomenimis grįstus sprendimus. Išskirtinis bruožas – analitinių gebėjimų udymas.
Studijų metu studentai naudojasi Lietuvos statistikos departamento, HSM duomenų archyvo „LiDA“, atvirais valstybės tarnybos, viešųjų pirkimų ir kitų viešųjų institucijų duomenimis.
Ištęstinės Viešojo administravimo magistro studijos mažesniu intensyvumu ciklinės formos pusiau nuotoliniu būdu vyksta dvejus metus. Vienu metu dėstomas tik 1 modulis, o jį baigus pereinama prie kito.
Paskaitos vyksta dirbantiems žmonėms patogiu metu, po darbo – penktadieniais nuo 17.30 val. ir šeštadieniais.
Registracija studijoms Kretingoje vyksta jau dabar:
vilija.kontrime@kretingosrsc.lt arba tel. 8 675 27944
ruta.petrauskiene@ktu.lt
arba tel. 8 37 300145

Buvę studentai – apie KTU ištęstines VA magistro studijas

Vaida Jakumienė, buhalterė, Kretingos rajono savivaldybės tarybos narė:
– Prieš metus Kretingoje baigiau šias studijas. Jas pasirinkau labai tikslingai – norėjau geriau suprasti politikos procesus. Lietuvoje įprasta į politiką žiūrėti kaip į blogį, o studijos man atskleidė, kad politika yra problemų sprendimas.
Esu finansininkė, darbo nepakeičiau, bet mano kaip žmogaus supratimas labai prasiplėtė. Esu toks žmogus – kuo daugiau žinau, tuo geriau jaučiuosi. Todėl ir mokytis ėjau ne dėl diplomo, o dėl žinių.

 

 

 

Adelė Mazeliauskienė, Kretingos rajono švietimo centro direktorė:
– Laimėjusi konkursą Kretingos rajono tada taip vadintame Pedagogų švietimo centre buvau vienintelė darbuotoja. Palaipsniui kolektyvas pradėjo augti. Norėjau tobulėti, pradėjau domėtis studijų programomis.
Kai pamačiau KTU dėstytojų sąrašą, man akys sužibo! Tai buvo žmonės, turintys ir tarptautinės patirties.
Susisiekusi su universitetu pasiūliau mūsų mieste vykdyti nuotolines studijas, kad ir dirbantys žmonės galėtų mokytis.
Kartu mokėmės Policijos komisariato, Registrų centro vadovai, daugelis vėliau tapo savivaldybės įvairių skyrių vedėjais, mokyklų direktoriais.
Paskaitos buvo labai įdomios ir labai praplėtė planavimo, personalo valdymo, viešojo administravimo žinias. Studijos suteikė labai daug vidinės stiprybės, pasitikėjimo savimi, praplėtė mąstymo akiratį.

 

Daiva Tranizienė, Kretingos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja:
– Pradėjau dirbti metodininke tuomečiame Pedagogų švietimo centre. Čia vyko Viešojo administravimo studijos, viską mačiau iš arti, bendravau ir su studentais, ir su dėstytojais, tad įsijungiau ir aš.
Galimybė suaugusiam žmogui būti studentu labai pakelia savivertę, tai yra didelis jau tarsi nusistovėjusio gyvenimo proveržis. Šie mokslai mane praturtino ir kaip žmogų, ir kaip specialistę. Nebūčiau užėmusi šių pareigų, kuriose dabar esu, jeigu nebūčiau baigusi šių studijų.
Jei žmogus turi aukštų siekių, svarsto apie karjerą, būtinai raginu studijuoti viešąjį administravimą. KTU dėstytojai – dideli eruditai, nuostabios asmenybės.

 

Raimunda Viskontienė, Kretingos Marijono Daujoto progimnazijos direktorė:
– KTU Viešojo administravimo studijas Kretingoje baigiau beveik prieš keturiolika metų. Tada ėjau metodininkės pareigas buvusiame Pedagogų švietimo centre.
Norėjau kryptingo nuoseklumo, darbe reikalingų kompetencijų ugdymo – šios studijos visa tai davė, ir dar daugiau.
Įgytas magistro diplomas davė naujų impulsų karjeros pasirinkimuose ir dar daugiau noro toliau mokytis ir tobulėti.
Šios studijos buvo ne tik papildomos naujos žinios, bet ir pažintis su daugybe skirtingos profesijos žmonių. Kartu mokėmės ir verslininkai, ir policijos pareigūnai, sveikatos ir švietimo specialistai. Augau ir kaip asmenybė, keitėsi mano požiūris.

 

 

 2,976 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes