Kretingos sporto mokyklos auklėtiniai tapo tarptautinio turnyro Londone nugalėtojais.

Kretingos sporto mokyklos dvylikamečių berniukų krepšinio komanda iš Londono grįžo nugalėtoja. Didžiosios Britanijos sostinėje Vasario 16-osios proga pirmą kartą vyko keturių komandų turnyras, kuriame be Londono lietuvių sporto mokyklų komandų dalyvavo ir kretingiškiai.


Trenerio Arimanto Mikaločiaus vadovaujama komanda Londone visiems parodė, kad Lietuvoje krepšinis yra pagrindinė sporto šaka.
Kretingiškiai įveikė „Wisbech Wizards“ komandą 24:16, lengvai susitvarkė su Peterborough „Vyčiu“ – 46:24 ir nugalėjo BC „Gintaro“ komandą – 28:22.
Rezultatai tokie kuklūs todėl, kad buvo žaidžiama perpus trumpiau – du kėlinukai po 10 minučių. Šio turnyro geriausias žaidėjas buvo Tautvydas Rudys, kuris pelnė apie trečdalį visų Kretingos komandos taškų.
„Sunkiausios buvo pirmosios rungtynės su „Wisbech Wizards“, kuriose iki antrojo kėlinuko žaidimas vyko taškas į tašką ir tik pabaigoje atitrūkome. Paskutines rungtynes su „Gintaru“ žaidėme kontroliuodami rungtynių eigą ir atsipalaidavę, nes jau buvome užsitikrinę pirmąją vietą“, – apie praėjusį šeštadienį vykusį turnyrą pasakojo A. Mikaločius.

Geriausiai kretingiškių gretose žaidė Tautvydas Rudys.


Anot jo, Anglijos lietuviukai noriai žaidžia krepšinį, tačiau treniruojasi labiau savo malonumui mažai dėmesio skirdami kamuolio valdymo, metimo technikai. Nors visi varžovai buvo galva aukštesni nei kretingiškiai ir metais, dviem vyresni, techniški Kretingos sporto mokyklos auklėtiniai buvo aiškiai pajėgesni už fiziškai stipresnius varžovus.
A. Mikaločius vadovavo vienai parodomajai „Gintaro“ klubo komandos treniruotei ir labai nustebino Anglijos lietuvių vaikus: „Viską darėme tą, ką įprastai treniruotėje atliekame Kretingoje, tačiau Londono lietuviukai prisipažino tokius pratimus darantys pirmą kartą“.
Nuo trečiadienio iki sekmadienio viešėjusi 14 kretingiškių komanda buvo apgyvendinta Londono lietuvių šeimose, kurios mūsų vaikais rūpinosi nuo ryto iki vakaro. Iki turnyro kretingiškiai pabuvojo 30 lankytinų Londono vietų ir iš viso per tris dienas pėsčiomis nuėjo apie 60 kilometrų.

 1,438 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes