Abi rungtynes „Kretingos“ komandos gretose naudingiausiai žaidė Rokas Šimkevičius (dešinėje).

Baigiantis Regionų krepšinio lygos reguliariajam sezonui turnyrinės lentelės viduryje atsidūrę „Kretingos“ komandos krepšininkai priversti kovoti dėl vietos, kuri antrajame atkrentamųjų rungtynių etape padėtų išvengti lygos lyderių – Vilkaviškio „Perlo“.


Dėl prastesnio tarpusavio rungtynių taškų balanso ketvirtoje vietoje esančio Kauno rajono „Omegos“ komandos prisivyti nebegalintys „Raseiniai“ vis tiek aršiai kaunasi dėl kiekvieno taško, nes užsitikrinta 5 vieta pirmose atkrintamosiose rungtynėse leidžia susitikti su silpniausia ekipa.
Šitaip motyvuoti raseiniškiai atvykusiems kretingiškiams neleido atsikvėpti nuo pirmųjų rungtynių minučių ir svečius sutaršė kaip šiltą vilną.


„Raseiniai“ – „Kretinga“ – 108:89
Didžiąją pirmojo kėlinio dalį „Kretingos“ komanda laikėsi pagirtinai, o ketvirtą rungtynių minutę net pirmavo dviem taškais – 5:7, 7:9.
Iki kėlinio pabaigos likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutes rezultatas būsimos katastrofos nežadėjo – po Ryčio Zabitos dvitaškio „Kretinga“ nuo varžovų buvo atsilikusi tik 2 taškais – 19:17.
Tačiau tuomet pasipylė raseiniškių tritaškių lietus, kurio nesustabdė nė „Kretingos“ trenerio Arimanto Mikaločiaus skubiai paimta minutės pertraukėlė. Jau po minutės „Raseiniai“ buvo nuskuodę tolyn per 10 taškų – 27:17.
Toks skirtumas išsilaikė iki kėlinio pabaigos – 32:22.
Antrajame kėlinyje kretingiškiai bandė priartėti ir tai jiems pavyko – įpusėjus kėliniui skirtumas buvo sumažėjęs iki 5 taškų – 40:35. Tačiau po to sekė minutės trukmės „duobė“, per kurią šeimininkai ne tik atstatė turėtą persvarą, bet iki didžiosios pertraukos ją padidino iki 12 taškų – 56:44.
Pusę trečiojo kėlinio kretingiškiai vėl kantriai tirpdė skirtumą ir beveik per 5 minutes priartėjo iki 72:64.
Bet tuomet mūsiškiai vėl lyg sustojo dviem minutėm, per kurias šeimininkai pelnė 12 taškų, o „Kretinga“ – nė taško – 79:64. Netrukus buvo ir 84:64.
Ketvirtą kėlinuką „Kretingos“ triuškinimas tęsėsi toliau ir sužaidus kiek daugiau nei 3 minutes skirtumas jau siekė net 30 taškų – 99:69.
Per likusį rungtynių laiką pradėję skubėti kretingiškiai bandė vytis tritaškiais metimais, bet ne visi pasiekdavo tikslą. „Raseinių“ krepšininkai su svečiais žaisdami lyg katė su pele leido sumažinti skirtumą iki 20 taškų, tačiau daugiau ko nors „Kretingos“ ekipai padaryti nepavyko.


Išnaudojo kretingiškių pražangas
Rezultatyviausiai šias tragiškas rungtynes žaidė Rokas Šimkevičius, kuris pelnė 20 taškų. Rokas buvo taiklus atakuodamas iš dvitaškių zonos – 4 taiklūs metimai iš 6. Iš tolimų distancijų pataikyti 3 metimai iš 5. Taiklus R. Šimkevičius buvo ir nuo baudos metimo linijos – pramesta tik viena bauda iš 4 metimų.
Rokas Nikitinas pelnė 13 taškų – 3 dvitaškiai iš 4, 2 tritaškiai iš 3, įmesta viena bauda ir atkovoti 6 kamuoliai.
Sėkmingiausiai po krepšiais grūmėsi Rytis Zabita, kuris atkovojo 8 kamuolius ir pelnė 11 taškų – 5 dvitaškiai iš 8.
Domininkas Matutis pelnė 12 taškų, tačiau tritaškiai metimai jam vėl nebuvo sėkmingi – atakavęs krepšį 6 kartus jis pataikė tik du.
Tačiau labiausiai tolimus metimus pro šalį svaidė Tadas Maželis, kuris prametė visus 5 metimus.
„Raseinių“ komanda kiek taikliau krepšį atakavo iš visų pozicijų, tačiau lemiamą pranašumą šeimininkams suteikė geresnė kova po krepšiais – 34 atkovoti kamuoliai, „Kretinga“ – 9 kamuoliai mažiau.
Be to, svečiai 5 kartais klydo dažniau nei šeimininkai.
Iškalbingas dar vienas statistinis rodiklis – kretingiškiai prasižengė 23 kartus, šeimininkai surinko viena pražanga mažiau. Tačiau „Raseiniai“ metė 31 baudos metimą, o „Kretinga“ – tik 15.
Tai rodo, kad raseiniškiai svečius išprovokuodavo prasižengti metimų metu arba „Kretingos“ komandai jau surinkus komandinių baudų limitą.


„Kretinga“ – LSU – 91:62
Raseiniuose pažeminti „Kretingos“ krepšininkai su kaupu atsilygino namuose žaisdami su Lietuvos sporto universiteto studentais.
Iš pradžių pastarieji šeimininkams įžūliai kibo į atlapus ir po daugiau nei 7 minučių pirmavo net 4 taškais – 18:22.
Tik tuomet tarsi atsibudę kretingiškiai ėmėsi darbo ir, pustrečios minutės neleisdami studentams pelnyti nė taško, patys atitrūko 10 taškų – 32:22.
Antrojo kėlinio pradžioje studentai kurį laiką dar mėgino išsaugoti intrigą paliekantį skirtumą, tačiau po to kauniečiams kurį laiką mūsų krepšys tarsi užsirišo ir tai iki didžiosios pertraukos „Kretingai“ leido sukaupti solidesnį skirtumą – 58:34.
Po trečiojo kėlinio skirtumas išaugo iki 21 taško – 73:52, o rungtynių pabaigoje „Kretinga“ padarė tai, ką patys patyrė Raseiniuose – 91:59.
Šiose rungtynėse vėl labiausiai pasižymėjo R. Šimkevičius – 19 taškų. Jis įmetė visus 5 dvitaškius ir dar pridėjo 2 tritaškius iš 5.
Iš dvitaškių zonos taiklus buvo T. Jonuška (13 taškų) – 4 tikslūs metimai iš 5, Karolis Opulskis (11 taškų) – 3 metimai iš 4, Rytis Zabita (8 taškai) – 4 metimai iš 5 ir 11 atkovotų kamuolių.
Atakuodamas krepšį iš vidutinio atstumo taiklumu – 5 metimai iš 6, pasižymėjo ir Kornelijus Stonkus (10 taškų), tačiau jam tragiškai sekėsi mėtyti tritaškius – iš 7 bandymų nepataikyta nė vieno karto.
Šį kartą kiek geriau iš toli atakavo D. Matutis (12 taškų) – iš 5 tolimų metimų į krepšį pataikyta 3 kartus.
Atakuodami iš dvitaškių zonos aikštelės šeimininkai visiškai pranoko svečius. „Kretingos“ krepšininkai iš 35 metimų pataikė 28 kartus (net 80 proc.), o LSU įmetė tik 17 kamuolių iš 41 bandymo (41,4 proc.).
Be to, kretingiškiai karaliavo po abiem krepšiais – atkovotas 41 kamuolys, svečiai po netaiklių metimų kamuolį sugriebė tik 17 kartų.
Septinta vieta – mažai reali
Iki sezono pabaigos likus vos dviem turams į atkrentamųjų rungtynių etapą patenkančios komandos dabar labiau užsiima galimų vietų dėlionėmis nei rūpinasi žaidimu.
Norint antrame atkrentamųjų rungtynių etape nepatekti į sezono lyderio „Perlo“ glėbį, „Kretingai“ būtina užimti 7 vietą. Joje dabar „Biržai“, turintys viena pergale daugiau, bet jiems liko žaisti tik vieninteles rungtynes namuose su ketvirtoje vietoje esančiu Plungės „Olimpu“.
Plungiškiams šios rungtynės nieko nelems, tačiau reguliarųjį sezoną baigti pralaimėjimu žemaičiai kažin ar norės.
„Biržams“ pralaimėjus, o kretingiškiams šį savaitgalį įveikus abu likusius varžovus: Vilniaus „Rivilę–Steką“ ir Klaipėdos tarptautinio universiteto LCC komandą, „Kretinga“ pakiltų į 7 vietą ir susitiktų su 10 vietoje likusia komanda.
Jei „Biržai“ laimi, o kretingiškiai pasiekia abi pergales, aukštesnę vietą nulemtų tarpusavio rungtynių balansas, o jis palankesnis biržiečiams.
Tuomet į aukštesnę vietą „Kretinga“ gali pakilti tik tokiu atveju, jei abi likusias rungtynes laimi ir Panevėžio „Bangenė“, kurią kretingiškiai yra įveikę du kartus.
Visoms trims komandoms surinkus vienodą pergalių skaičių viską lemtų bendras komandų pasiektų taškų skirtumas, o jis palankiausias yra kretingiškiams.
„Kretingai“ likus 8 vietoje jau dabar aišku, kad atkrintamosiose rungtynėse, kurios prasidės jau kitą antradienį, mūsų krepšininkai susitiks su Panevėžio „Bangene“.
Atkrintamosios rungtynės vyks iki trijų pergalių, tačiau reguliariajame sezone aukščiau išlikę kretingiškiai turėtų namų rungtynių pranašumą.

 1,458 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes