Pirmąjį įvartį „Minijai“ tolimu smūgiu pelnė Erikas Jonauskis (dešinėje).

Pasiruošimą pirmosios lygos sezonui pradėjusi Kretingos „Minijos“ futbolo komanda sužaidė antrąsias kontrolines rungtynes. Šį kartą su to paties čempionato dalyve – Mažeikių „Atmosfera“ susitikę kretingiškiai pasiekė kovingas lygiąsias.


Mažeikiškiai siekė revanšo
Šių rungtynių intrigą kėlė praėjusio sezono tarpusavio susitikimų rezultatai. Pirmajame rate namuose „Minija“ su „Atmosfera“ sužaidė lygiosiomis 1:1, tačiau rugpjūčio pabaigoje Mažeikiuose varžovus sutriuškino rezultatu 7:0.
Praėjusių metų sezoną „Minija“ baigė 8 vietoje, surinkusi 41 tašką, o „Atmosfera“ su 13 taškų ir vos 3 pergalėmis liko priešpaskutinėje 14 vietoje.
Tačiau dabar abiems komandoms buvo aišku, kad šie rezultatai apie šiandienos ekipų pajėgumą nieko nebesakė, nes šiame sezone jų sudėtys gerokai pasikeitė.
Be to, futbolininkai savo meistriškumo lygio visiškai atskleisti negalėjo dėl to, kad praėjusį šeštadienį Mažeikiuose vykusias rungtynes lydėjo itin prastas oras. Visų rungtynių metu pūtė stiprus žvarbokas vėjas, o antrajame kėlinyje dar ir prapliupo lyti.
Išlygino iš 11 metrų baudinio
Pirmajame kėlinyje dominavo pavėjui žaidę kretingiškiai, kurie prie šeimininkų vartų kūrė pavojingas progas, tačiau jų nepavykdavo realizuoti.
Įpusėjus kėliniui pirmąjį įvartį „Minija“ įmušė iš už baudos aikštelės ribų paskirto baudinio. Iš 25 metrų smūgiavęs komandos naujokas Erikas Jonauskas iš Palangos kamuolį į vartus pasiuntė šalia virpsto ir vartininkas jo pasiekti nesugebėjo.


Tačiau po 10 minučių rezultatas tapo lygus. Varžovų smūgį atrėmęs „Minijos“ vartininkas Robertas Kazbaris kamuolio neišlaikė rankose ir jis nusprūdo už vartų linijos.
Antrajame kėlinyje vėjo padedami mažeikiškiai užgulė svečių vartus. Jau kėlinio pradžioje ši apgultis „Atmosferai“ atnešė įvartį – vienas prieš vieną iššokęs varžovų žaidėjas pergudravo mūsų vartininką ir kamuolį nukreipė į vartus – 1:2.
Išsiveržę į priekį šeimininkai ir toliau spaudė „Miniją“, o kretingiškiai tenkinosi retomis kontraatakomis. Iki rungtynių pabaigos likus kelioms minutėms vienos staigios atakos metu baudos aikštelėje buvo pargriautas Antonas Solovjovas. Paskirtą 11 metrų baudinį realizavo Gvidas Juška – 2:2.


Aiškėja galutinė komandos sudėtis
Susitikime su „Atmosfera“ Kretingos „Minija“ į aikštę išbėgo tokios sudėties: vartininkas Robertas Kazbaris, Evaldas Kalinauskas, Lukas Jakumas, Neilas Urba, Erikas Jonauskis, Dominykas Jakočiūnas, Valdas Jašmontas, Gvidas Juška, Youssoufas Traore, Antonas Solovjovas ir vienas peržiūroje esantis žaidėjas.
Po keitimų žaidė Aidas Pipiras, Vakaris Jeruševičius ir dar du peržiūroje esantys žaidėjai.
Mažeikiuose kretingiškiai išbandė atranką praėjusius du jaunus futbolininkus iš Palangos. Klubo vadovai jau yra nusprendę, kad Erikas Jonauskis ir Dominykas Jakočiūnas greičiausiai pasiliks komandoje.
Šiose rungtynėse prie „Minijos“ prisijungė pernai Gargždų „Bangoje“ žaidęs 20 metų klaipėdietis Neilas Urba.
Kaip informavo „Minijos“ komandos atstovas Martynas Viluckas, klubo vadovai atsisveikino su pakviestais dviem legionieriais iš Prancūzijos ir vienos Afrikos šalies, kurių pajėgumas komandos netenkino. Dabar peržiūrai kviečiami kiti legionieriai.
Galutinė šio sezono komandos sudėtis turėtų susiformuoti šį šeštadienį po trečiųjų kontrolinių rungtynių, kurias „Minija“ žais su šiame sezone A lygoje rungtyniausiančia Gargždų „Banga“. Susitikimo pradžia planuojama 12 valandą centriniame Gargždų stadione.

 1,626 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes