Kretingos kultūros centro Darbėnų skyriaus kapelos „Ontrep“ atliekama daina „Gimtine mano, vytury“ praėjusį sekmadienį žiūrovams patiko labiausiai, tad ji skambės ir gegužę vyksiančiame laidos „Duokim garo!“ 20-mečio koncerte. Nuotr. iš asmeninio archyvo.

Lietuvos televizijos legendinės laidos „Duokim garo!” jubiliejaus koncerte „Žalgirio“ arenos scenoje kartu su žinomiausiais liaudiškos muzikos kolektyvais pasirodys Kretingos kultūros centro Darbėnų skyriaus liaudiška kapela „Ontrep“. Už jos atliekamą dainą žiūrovai atidavė daugiausiai balsų.


Varžosi ne kolektyvai, o kūriniai
Viena žiūrimiausių Lietuvos televizijos laidų šiemet mini 20-metį, tad paskutinį gegužės penktadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks jubiliejinio laidos gimtadienio šventė.
Būtent todėl šį sezoną laidoje varžosi ne kapelos ar regionai, kaip buvo iki šiol, o kūriniai, skambėsiantys jubiliejaus koncerte.
Kiekvienoje nuo rugsėjo prasidėjusioje „Duokim garo!“ laidoje skamba dainos kuria nors viena folklorui būdinga tema, pavyzdžiui, gimtinė, žirgai, gėlės, partizanai ir kita, bei liaudies dainomis tapę autoriniai kūriniai.
Žiūrovai balsuoja už jiems labiausiai patikusią dainą, daugiausiai balsų surinkusioji „keliauja“ į šventinį renginį.
Praėjusio sekmadienio „Duokim garo!“ laidoje skambėjo dainos apie prisiminimus.


Darbėniškių kapela „Ontrep“ pristatė du kūrinius: „Reikia tikėti viltim gera“ ir „Gimtine mano, vytury“. Pirmajam muziką parašė Kretingos kultūros centro direktorius Pranas Razmus, žodžius – kretingiškė poetė Aušrinė Zulumskytė.
Kitos darbėniškių dainos autoriai – Jonas Pranas Turčinavičius ir Janina Liupkevičienė.
Antroji daina lyderės pozicijų neužleido beveik visos laidos metu, už ją žiūrovai atidavė net 1034 balsus, taip nutiesdami kelią į jubiliejinį „Duokim garo!“ laidos koncertą.


Sėkmę atnešė nauja daina
Kapelos vadovas, Kretingos kultūros centro Darbėnų skyriaus vedėjas Artūras Juška juokavo dar turįs uoslę, kokias dainas įtraukti į repertuarą: „Daina „Gimtine mano, vytury“ yra „šviežiai iškepta“, niekur dar dorai nedainuota. Vadinasi, dar nujaučiu, kuri daina žmonėms patiks, o šios dainos gražūs ir žodžiai, ir muzika. Manau, suvirpino jie žmonių širdis, dėl to ir balsavo“.
Kolektyvo nariai visiems rajono liaudiškos muzikos mylėtojams, visiems žemaičiams labai dėkingi už palaikymą. To paties tikisi ir dar vienoje laidoje, kurioje varžysis populiariosios muzikos kūriniai, aranžuoti kapeloms.
Darbėniškiai atliks Edmundo Kučinsko dainą „Rytas“, kuri, tikisi, irgi sulauks žiūrovų dėmesio.
Be „Ontrep“, jubiliejiniame koncerte dainuos ir dar vienas darbėniškių kolektyvas – vyrų tercetas: broliai Stanislovas ir Antanas Burbos bei jų pusbrolis Augustas.
Daina nugalėtoja tapo ankstesnėje laidoje terceto atliekama liaudies daina apie partizanus „Pabalo obelys“.
Darbėnų skyriaus kapela „Ontrep“ laidos „Duokim garo!“ varžytuvių nugalėtoja yra tapusi du kartus – 2015 ir 216 metais.
Visos Lietuvos pripažinimą pelniusiame kolektyve iki šiol dainuoja Onutė Kaubrienė, Ona Narmontienė, Ambrozija Burbienė, Regina Bendikienė, Audra Juškienė ir Irutė Daukantienė.
Be būgnus mušančio vadovo A. Juškos, kapeloje groja Vidmantas Valinskis, Antanas Žvaginis, Algimantas Narmontas, Aivaras Bružas, Stasys Jucys, Raimondas Grabys ir Stasys Burba.

 3,436 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes