Tokius žodžius 31-erių mdetų Kretingos rajono gyventojas išpurškė ant Lurdo kartenoje, ant Šventojo Antano Dieno centro durų bei Senųjų kapinių sienos. Andriaus Juškevičiaus nuotr.

Kretingiškių nebeturėtų šokiruoti vis kitoje vietoje pastebimi baltais dažais išpurkštos frazės – policijos pareigūnai jau surado miesto bei rajono viešąsias erdves darkiusį asmenį.

Dar vakar „Kretingos komunalininko“ darbuotojai plovė baltus purškiamus dažus nuo senųjų kapinių tvoros.

Užvakar baltai išpurkštas duris atrado Švento Antano Dienos centro darbuotojai.

O pirmieji vandalizmo pėdsakus kovos 1 d. aptiko karteniškiai, priblokšti išniekinto Lurdo.

Kretingos policijos pareigūnai nustatė, kad baltais dažais sakralinius arba bent kiek su sakralumu susijusius miesto bei rajono objektus terliojo 31-erių metų Kretingos rajono gyventojas. Vyras gyvena vienas, tvirtina neturįs šeimos.

Pareigūnams vyriškis iš karto prisipažino, savo kaltės neneigė.

Vyras sakė pažįstąs asmenį, kurio vardą ir pavardę visur purškė. Jis baltais dažais „išrašė“ ne tik savo pažįstamojo vardą ir pavardę, bet ir žodžius „Kristus“, „Satan“.

Viešosios tvarkos pažeidėjas tikino, kad tokių veiksmų imtis jį paskatinęs vidinis balsas.

„Jis bendrauja pakankamai adekvačiai, bet domėsimės, ar žmogus neturi sveikatos sutrikimų ir ar trikdydamas viešąją tvarką buvo pakaltinamas“, – „Švyturiui“ sakė Kretingos policijos komisariato komisaras Arūnas Pužauskas.

Komisaras sakė, kad padaryti nuostoliai dar skaičiuojami, bet, regis, nebūsią dideli. Pavyzdžiui, senųjų kapinių išterliojimas įkainotas 50 eurų nuostoliu.

„Komunakininkai labai greitai sieną nuplovė. Ir sakė, kad dažai buvo lengvai nuvalomi“, – pasakojo A. Pužauskas.

Dėl Kretingos rajono gyventojo veiskmų pradėtas ikiteisminis tryimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

 1,343 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes