Kretingos Simono Daukanto progimnazijos mokinių taryba kartu su savo kuratore mokytoja Sigita Dermeitiene socialiniuose tinkluose skelbia akciją "Lieku namuose, nes..." Organizatorių nuotr.

 

Turbūt pirmą kartą Velykas sutikę be savo senelių jaunieji kretingiškiai skatina savo bendraamžių sąmoningumą, socialiniuose tinkluose skelbdami savo nuotraukas su apsauginėmis kaukėmis ir su paaiškinimu, kodėl jie lieka namuose.

Linksmumui ir sąmoningumui

Tokią iniciatyvą socialiniuose tinkluose paskelbė Kretingos Simono Daukanto progimnazijos mokinių taryba. Idėjos autorė Dominyka Gudauskaitė pasakojo, kad dar iki karantino moksleivių aktyvas buvo suplanavęs gausybę renginių. Tačiau dėl koronaviruso užsidariusi namuose mergina nusprendė ieškoti kitokių būdų, kaip veikti aktyviai.

Taip prieš gerą savaitę aktyviausi progimnazijos moksleiviai sukūrė „Facebooke“ puslapį „K S D P M T“ (Kretingos Simono Daukanto progimnazijos mokinių taryba) ir jau praėjusį savaitgalį čia įkėlė pirmąją savo iniciatyvą – nuotraukų koliažą, kuriame kiekvienas tarybos narys įsiamžino su apsaugos priemonėmis.

„Norėjosi, kad visiems būtų linksmiau, nes jau per daug visi kalba apie koronavirusą. Tuo pat metu norisi ir kitus paskatinti būti atsakingiems ir nešioti kaukes, kad mūsų bendraamažiai nevaikščiotų būriais“, – apie idėjos pradžią pasakojo Dominyka.

Mokinių idėją entuziastingai palaikė tarybos kuratorė lietuvių kalbos mokytoja Sigita Dirmeitienė.

Šį savaitgalį aktyvusis Kretingos jaunimas fotografavosi temai „Lieku namuose, nes…“.

Smagioje sąmoningumo inciatyvoje dalyvauja Dominykos draugai Justas, Nėja, Viktorija, Kamilė, Simona, Ugnė, Rugilė, Emilija ir kalytė Bella.

Prosenelei jubiliejinės dovanos paštu

Dominyka pasakoja, kad likti namuose per šventes jai yra neįprasta, nes visuomet lankydavo savo senelius, gyvenančius Kretingoje ir Kūlupėnuose, taip pat – prosenelius iš Šilutės. Pas kretingiškius senelius apskritai užsukdavo kone kiekvieną dieną.

O prosenelei, kurią vadina babyte, šį šventinį savaitgalį suėjo 80 metų.

„Sutarėme su visa gimine, kad kad siųsime jai dovanas paštu. Visi siuntėme jai respiratorių, dezinfekantų ir dar kitokių smulkmenėluų“, – apie tai, kaip karantinas keičia gyvenimą ir netgi dovanų pasirinkimą, pasakoja jaunoji kretingiškė.

Šventų Velykų proga Dominyka saugiu – nuotoliniu – būdu perdavė ir sveikinimus savo šeimos vyriausiesiems:

Per šias Velykas, babyte Aleonora, bočiau Broniau Jonai,  močiute Danute, bočiau Vytautai, baba Benedikta, bočiau Rymantai, mes neatvažiuosime, bet Jūs neliūdėkite ir nuolat kartokite mūsų smagų vaikišką eilėraštuką: ”Bumt į kaktą kiaušiniu!  Su atgimimu!”

 

 2,642 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes