Birželio 1 d. visoje šalyje vyks visuotinė akcija „Ačiū, Lietuva“, kuria bus dėkojama Lietuvos žmonėms už sėkmingai įveiktą pirmąją COVID-19 bangą ir raginama išlaikyti susitelkimą bei viltį, kad ryžtingai būtų įveikti ir kiti ateityje dar laukiantys iššūkiai.

Birželio 1 d. 17.00 val. akcija „Ačiū, Lietuva“ nuskambės muzikos garsais visoje šalyje: miestų ir miestelių skveruose, aikštėse ar parkuose, ant administracinių ir kultūros įstaigų stogų. Nacionalinių ir valstybinių įstaigų kolektyvai birželio 1 d., laikydamiesi visų saugumo reikalavimų, atliks apie 15 minučių trukmės koncertus viešose erdvėse. Norą neatlygintai dalyvauti akcijoje šiuo metu iš viso yra pareiškę 253 muzikiniai kolektyvai iš 36 savivaldybių.

Kretingos rajono savivaldybė taip pat jungiasi prie šios akcijos. Birželio 1 d. 17 val. prie Kretingos rajono kultūros centro pasitiks gyvo garso grupė „Ilex“, Kretingos rajono kultūros centro „Kangoo Jumps“ šokio kolektyvas ir gimnastikos klubas „Gracija“. Salantų miesto skvere muzikinę programą atliks Salantų kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Strazdelis“. 

Primename, kad dėl karantino režimo reikalavimų renginiuose būtina laikytis saugaus atstumo, atvirose erdvėse nuo birželio 1 d. negali būti daugiau nei 300 žmonių.

Akcijos iniciatorė – Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija, partnerės – Lietuvos savivaldybių asociacija ir Lietuvos kultūros centrų asociacija.

 1,334 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes