Kretingiškiai nebegali sulaukti, kada gi bus baigtas dar 2015 m. pradėtas statyti naujas pramogų traukos objektas. Autorės nuotr.

“Pirmą kartą susidūriau su tokiu sunkiu objektu ir tokiu sudėtingu rangovu”, – aprodydama sveikatingumo ir sporto kompleksą “Švyturiui” sakė Kretingos rajono savivaldybės Statybų skyriaus vedėja Rima Lukauskienė.

R. Lukauskienė savivaldybėje dirba jau daugiau nei vienuolika metų.

Sutartį pasirašė dar 2015 metais

6,3 mln. eurų vertės sporto komplekso statybų sutartį su šiuo metu restruktūrizuojama Vilniaus statybų bendrove „LitCon“ Kretingos rajono savivaldybė pasirašė 2015 m. rugpjūčio 15 d. Statybų darbus pradėjusi vykdyti tų pačių metų gruodžio 1 d., įsipareigojo juos užbaigti per 6-erius metus.

Bendrovė iš Kretingos kone tiesiogine prasme pabėgo, atlikusi 85 proc. darbų ir palikusi nebaigtų už beveik 900 tūkst. eurų.

Užbaigti nepakaks ir milijono

Tačiau komplekso statyboms užbaigti savivaldybei nepakaks ir milijono – dėl per laiką išaugusių darbų kaštų bei planų pakeisti projektą, kad kompleksas taptų patrauklesnis.

Restruktūrizavimo byla „LitCon“ iškelta praėjusių metų birželį, bet Kretingos rajono savivaldybė sutartį su įmone nutraukė tik birželio 11-ąją.

Paskutinius pinigus iš savivaldybės “LitCon” pasiėmė paskutinėmis praėjusių metų dienomis. Abiems pusėms pasirašius darbų pridavimo aktą 800 000 eurų įmonei savivaldybė pervedė nieko nelaukdama, per kelias dienas, nors jau žinojo apie kai kuriuos darbų defektus iš ankstesnių metų.

Dėl šios priežasties ir apskritai – dėl sutarties su “LitCon” administravimo – Kontrolės komitetas inicijuoja Administracijos direktorės Jolantos Girdvainės veiklos tarnybinį patikrinimą.

 

Nelygiai išklotos ir sienų plytelės komplekso viduje, vietomis – nekokybiškai užteptos siūlės.
Dėl kreivai sumontuotų laiptų Savivaldybei teks pirkti naują – plytelių klojimo – paslaugą. Tokį sprendimą, kaip optimaliausią šioje situacijoje pasiūlę ekspertai.
Per 11 darbo metų savivaldybėje Statybų skyriaus vedėja Rima Lukauskienė sakė pirmąsyk susidūrusi su tokiu sudėtingu rangovu ir taip sunkiai užbaigiamu objektu.
Štai šis įtrūkimas taisytas, nesilaikant technologijų – didžiulis plyšys užpildytas akrylu, o ne užklijuota speciali juosta.
Tokių įtrūkimų sveikatingumo ir sporto komplekso vidaus patalpų sienose – apstu.
Štai taip šiandien atrodo sporto kompleksas, laukiantis naujo rangovo.
Kretingiškiai nebegali sulaukti, kada gi bus baigtas dar 2015 m. pradėtas statyti naujas pramogų traukos objektas.
Kretingos rajono savivaldybė įmonei „LitCon“ metų gale sumokėjo 800 tūkst. eurų, net žinodama apie metalinių konstrukcijų defektus: sutrūkinėjusius, vietomis jau atšokusius dažus, lendančias rūdis. Rajono valdžia patikėjo įmonės vadovų žodžiais, kad broką ištaisys.
Štai kaip atrodo metalinės konstrukcijos, nors objektas dar net nebaigtas statyti.
Niekas nežino, kada pagaliau kretingiškiai galės maudytis šiame baseine.

 2,821 peržiūrų (-a)

67% LikesVS
33% Dislikes