Štai taip meras Antanas Kalnius ir administracijos direktorė Jolanta Girdvainė sureagavo į Jolitos Vaickienės inicijuotą direktorės tarnybinį patikrinimą. Autorės nuotr.

Šiandien įvykusiame Kretingos rajono savivaldybės Kontrolės komiteto posėdyje nutarta pateikti merui Antanui Kalniui prašymą dėl Savivaldybės administracijos direktorės Jolantos Girdvainės veiklos, administruojant savivaldybės sutartį su “LitCon“, patikrinimo.

Ar direktorė nepadarė žalos Kretingai?

Pirmąją dieną po karantino susirinkęs Kontrolės komitetas šiandien Administracijos direktorei Jolantai Girdvainei, jos pavaduotojui Povilui Černeckiui, Statybos skyriaus vedėjai Rimai Lukauskienei ir merui Antanui Kalniui pažėrė krūvą klausimą dėl statybų kompleksą stačiusios ir nepastačiusios „LitCon“ įmonės: dėl statybos darbų defektų fiksavimo, dėl už vėluojančius darbus, kaip paaiškėjo, skaičiuotų, bet nepareikalautų delspinigių, dėl neturėto sutarties garanto ir kt.

Tačiau esminis klausimas iš komiteto pirmininkės Jolitos Vaickienės lūpų nuskambėjo toks: „Ar administruodama savivaldybės pasirašytą sutartį su „LitCon“ direktorė nepažeidė viešųjų pirkimų įstatymo ir nepadarė žalos Kretingos rajono savivaldybei bei rajono gyventojams?“

Prašymą pateiks po savaitės

Komiteto narei, mero partietei Vaidai Jakumienei pirmininkę apkaltinus tendencingu politikavimu – juk minima sutartis su „LitCon“ pasirašyta dar praėjusioje kadencijoje, tad reiktų ją nagrinėti nuo pat jos pasirašymo pradžios – J. Vaickienė komiteto nariams pasiūlė jos prašymą merui papildyti savo klausimais.

Oficialų prašymą alikti direktorės tarnybinį patikrinimą pirmininkė pažadėjo rajono vadovui pateikti po savaitės, kiekvienam komiteto nariui papildžius jį savo klausimais.

Prisiminė ir Virginijų Domarką

Posėdžio metu, be abejo, buvo paminėta ir buvusios kadencijos administracijos direktoriaus Virginijaus Domarko pavardė, kuriam einant administracijos direktoriaus pareigas Kretingos rajono savivaldybė ir pasirašė sutartį su „LitCon“.

Tačiau komiteto narys Dovydas Bajoras atkreipė dėmesį, kad jeigu būtų buvęs padarytas pažeidimas, būtų per vėlu jam taikyti tarnybinę nuobaudą, nes nuobaudos valstybės tarnautojams taikomos, praėjus ne daugiau nei 6 mėnesiams nuo tarnybinio nusižengimo padarymo dienos.

“Šita istorija – ne mūsų istorija. Tai – ne vienerių metų Kretingos istorija. Juk mes atsakėme į visus komiteto klausimus, tad kodėl keliamas klausimas, kad yra daroma kažkas ne taip?“, – piktinosi Jolanta Girdvainė.

Politinis susidorojimas ar atsakomybės reikalavimas?

Posėdyje dalyvavusiam mero partiečiui Viliui Adomaičiui tokį komiteto darbotvarkės pakreipimą pavadinus politiniu susidorojimu su direktore, nesusilaikė replikos nemetusi ir komiteto narė Dalia Martišaukienė.

 „Jeigu tarybos nariui pasakoma, kad sutartis yra nutraukta, o ji nėra nutraukta, ir matome, jog ji nutraukta tik birželio 11 d., šitoje vietoje vyksta man nesuprantami dalykai“, – prieš mėnesį išaiškėjusį Jolantos Girdvainės apsimelavimą tarybai priminė politikė.

Sutartį pasirašė dar 2015 metais

Skaitytojams primename, kad 6,3 mln. eurų vertės sporto komplekso statybų sutartį su šiuo metu restruktūrizuojama Vilniaus statybų bendrove „LitCon“ Kretingos rajono savivaldybė pasirašė 2015 m. rugpjūčio 15 d. Statybų darbus pradėjusi vykdyti tų pačių metų gruodžio 1 d., įsipareigojo juos užbaigti per 6-erius metus.

Bendrovė iš Kretingos kone tiesiogine prasme pabėgo, atlikusi 85 proc. darbų ir palikusi nebaigtų už beveik 900 tūkst. eurų.

Tačiau komplekso statyboms užbaigti savivaldybei nepakaks ir milijono – dėl per laiką išaugusių darbų kaštų bei planų pakeisti projektą, kad kompleksas taptų patrauklesnis.

Restruktūrizavimo byla „LitCon“ iškelta praėjusių metų birželį, bet Kretingos rajono savivaldybė sutartį su įmone nutraukė tik prieš 6 dienas – birželio 11-ąją.

Balandžio pabaigoje, teikdama metinę savo veiklos ataskaitą, savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė tarybos nariams pasakė, kad sutartis jau yra nutraukta.

Vėliau dalies tarybos narių J. Girdvainė atsiprašė už melą, motyvuodama tuo, kad suklydo.

Išsamiau apie tai, kokiais rajono vadovų atsakymais liko nepatenkintas direktorės tarnybinį patikrinimą inicijavęs kontrolės komitetas bei kokių defektų sporto komplekse paliko “LitCon”, skaitykite „Švyturio“ laikraščio šeštadienio numeryje.

 3,440 peržiūrų (-a)

88% LikesVS
12% Dislikes