Popietės dalyvėms buvo be galo smagu basomis bristi per drėgną žolę nuo vieno prie kito sveiaktai naudingo augalo. Betos Rogačiovaitės nuotr.

Minint Tautodailės ir Eugenijos Šimkūnaitės metus grupė Vydmantų bibliotekos skaitytojų svečiavosi Kiauleikių kaime įsikūrusioje Virgilijaus ir Rūtos Vaičiūnų sodyboje.

Skulptorius, tautodailininkas, knygos „Iš medžio iškirsti stebuklai“ autorius V. Vaičiūnas supažindino su savo darbais, papasakojo ir pademonstravo, kaip įvairiausių įrankių pagalba įgyvendinamos kūrybinės idėjos. Vaizduotės ir darbščių rankų pagalba iš paprastų medžio išpjovų gimsta angelai, vienuoliai, paukščiai, įvairios nežemiškos būtybės.
V. Vaičiūno kūriniai eksponuojami Lietuvoje ir užsienyje rengiamose parodose.
Rūta Vaičiūnienė prieš keletą metų susidomėjo vaistiniais augalais. Tam įtakos turėjo draugystė su žinoma žolininke, garsiosios Jadvygos Balvočiūtės mokine Janina Danieliene.
Sodybos šeimininkė popietės dalyves vaišino gauromečio, šalavijų, asiūklių, melisų, šermukšnių arbatomis, pasakojo apie visiems pažįstamus, neretai tik piktžolėmis laikomus augalus, turtingus gydomosiomis savybėmis, kaupiančius galybę naudingų medžiagų.
Prapliupęs ilgai lauktas vasaros lietus tik pataisė viešnių nuotaiką, buvo be galo smagu basomis bristi per drėgną žolę nuo vieno prie kito naudingojo augalo, kurių gausu puikiai sutvarkytoje Vaičiūnų sodyboje.
Popietės dalyvės juokavo, kad tarp medinių skulptūrų ir žolynų paminėjo ne tik Tautodailės, E. Šimkūnaitės metus, bet ir gražiausią metuose Rasų šventę.
Eugenija Zagorskienė
Popietės dalyvė

 1,370 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes