Renata Palubinskienė džiaugiasi, kad dar bent pusę metų Savivaldybei mokės nepadidintą būsto nuomos mokestį. Autorės nuotr.

Į „Švyturio“ redakciją ketvirtadienį kreipėsi Savanorių g. 59 gyventoja Renata Palubinskienė, paaiškinusi, kad viso šio namo gyventojų vardu nori išreikšti viešą padėką šešiems Kretingos rajono gyventojams, iš kurių keturi šiuo metu eina Tarybos narių pareigas Savivaldybėje.

Kovojo dėl būsto nuomos kainos
Moteris taip pat viešai atsiprašo Kretingos rajono savivaldybės Administracijos direktorės Jolantos Girdvainės – už tai, kad jos nepakvietė į gyventojų susirinkimą, kuriame buvo nagrinėjama problema, iki tol direktorės ignoruota.

Be to, direktorė neatsakiusi į R. Palubinskienės vieną elektroninį laišką, tad moteris nebenorėjusi varginti direktorės ir su antruoju – kvietimu.
Minimo daugiabučio gyventojai aktyviai susibūrė kovoti, kad Kretingos rajono savivaldybė keliskart nepakeltų jai priklausančio būsto nuomos kainos. Savo tikslą vienybės ir kitų asmenų pagalbos dėka gyventojai pasiekė, todėl nusprendė viešai padėkoti.

Perteikiame Renatos Palubinskienės, kalbančios Savanorių g. 59 namo visų gyventojų vardu, mintis:
– Mūsų gyvenamame name, Savanorių g. 59, beveik visi butai priklauso Kretingos rajono savivaldybei, tik keturi iš jų privatizuoti. Mus šokiravo Savivaldybės siekis padidinti jai priklausančių būstų nuomos kainą, kuri mums būtų neįkandama.
Be to, pati Savivaldybė būsto kokybės negerina.
Iš visos širdies dėkojame keturiems Tarybos nariams Virginijui Domarkui, Daliai Martišauskienei, Juozui Mažeikai, Jolitai Vaickienei, daugiabučio Savanorių g. 59 pirmininkei Daivai Pipiraitei ir gyventojui Gintautui Pogoželskui, kurie mums nuoširdžiai padėjo iškovoti teisę dar bent pusę metų, iki gruodžio 31-os dienos, mokėti nepadidintą Savivaldybės būsto nuomos mokestį.

Savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė nebuvo pakviesta į štai šį birželį įvykusį gyventojų susirinkimą. “Švyturio” archyvo nuotr.


Šių šešių žmonių patarimai, jautrumas mūsų problemai ir pagalba ypač išryškėjo aukščiausios rajono valdžios atstovų abejingumo akivaizdoje.
Gegužės 20 d. išsiunčiau prašymą nepadidinti minimo nuomos mokesčio Savivaldybės administracijos direktorei Jolantai Girdvainei, Savivaldybės socialinės paramos skyriaus vyriausiajai specialistei Reginai Norvilienei, merui Antanui Kalniui ir daugiabučio Savanorių g. 59 pirmininkei Daivai Pipiraitei.
Į mano laišką atsiliepė tik D. Pipiraitė. Merui rašiau netgi ir į mesindžerį – asmenine žinute, bet nesulaukiau jokio atsakymo.
Iš rajono valdžios man nesulaukus jokios reakcijos D. Pipiraitė man pasiūlė kreiptis į Tarybos narius.
Pirmajam laišką gegužės 21 d. išsiunčiau Tarybos nariui Virginijui Domarkui. Jis atsakė iš karto, pažadėjęs padėti, kuo galės. Man net akys prašviesėjo.
Tą pačią dieną laiškus išsiunčiau ir Jonui Mažeikai. Jis taip pat iš karto atsakė, pradėjo domėtis mūsų namo būkle. Pamatęs, kokios būklės yra langai – visi supuvę, ir apskritai pamatęs daugiau šio būsto problemų, kad mes tik mokame nuomą, o Savivaldybė nieko nedaro, J. Mažeika patarė dalyvauti birželio 25-os dienos rajono Tarybos posėdyje.
Esame labai dėkingi ir ponioms Daivai Martišauskienei bei Jolitai Vaickienei, kurios irgi iš karto atrašė į mano siųstus laiškus, pažadėdamos padėti, kuo tik galės.
Per visą šitą laikotarpį kreipiausi į daugybę institucijų, net ir į Seimą, į televizijas, kad tik būtume išgirsti.
Kadangi į mūsų prašymus atsiliepę Tarybos nariai norėjo išsamiau susipažinti su mūsų daugiabučio problemomis, birželį, dar prieš Tarybos posėdį, surengėme namo gyventojų susirinkimą.

Kai po savaitės atvykau į birželio 25 d. Kretingos rajono savivaldybės Tarybos posėdį, dar jam neprasidėjus Administracijos direktorė Jolanta Girdvainė manęs pareikalavo jos viešai atsiprašyti, kad jos nepakviečiau į minėtą daugiabučio gyventojų susirinkimą.
Taigi, dabar, viešai šešiems asmenims dėkodama už pagalbą mums, taip pat atsiprašau J. Girdvainės, kad jos nepakviečiau į šį susirinkimą. Ir paaiškinu, kad jos nepakviečiau todėl, jog ji neatsakė į mano laišką, dėl ko padariau išvadą, kad verčiau jos netrukdyti. Matyt, ir aš kažką ne taip supratau. O į susirinkimą kviečiau tik tuos Tarybos narius, kuriems parūpo mūsų problema. Taigi, vieniems – padėka iš mūsų pusės, o kai kam – atsiprašymas.
Ir ačiū visiems rajono Tarybos nariams, kurie birželio 25 d. jau vienbalsiai pritarė sprendimui nepadidinti Savivaldybės būsto nuomos kainos dar bent pusei metų.

 11,190 peržiūrų (-a)

63% LikesVS
37% Dislikes