Pastaruoju metu "minijiečiai" turi vis daugiau progų džiaugtis ne tik pagerėjusiu žaidimu, bet ir iškovotomis pergalėmis. Real moments nuotr.

Praėjusį šeštadienį Kretingos „Minijos” futbolo klubas LFF 1 lygos 12-ojo turo rungtynėse savo žiūrovų akivaizdoje atsitiesė po paskutinio pralaimėjimo Vilniuje prieš „Žalgirio B” ekipą ir po puikiai sužaisto antrojo kėlinio rezultatu 4:0 įveikė kitos sostinės komandos „Riteriai” dublerius.

Keturi įvarčiai antrajame kėlinyje užtikrino pergalę
Rungtynes aktyviai pradėjo, nepaisant lietingo oro, gan gausiai susirinkusių savųjų žiūrovų palaikomi „ minijiečiai“. Jau per pirmosiomis rungtynių minutėmis net dvi puikias progas pasižymėti „iššvaistė“ du „Minijos“ legionieriai, Sibusiso Magwaza ir Joao Ferreira, kurie po puikių perdavimų buvo atsidūrę vieni prieš varžovų vartininką.

Už nerealizuotas progas „ kretingiškiai“ vos nebuvo nubausti, kai besibaigiant pirmajam kėliniui, tolimu smūgiu mūsų komandos vartininko Eimanto Brezgio sugebėjimus patikrino „Riterių B“ saugas Justinas Marazas.
Antrasis kėlinys, kaip ir pirmasis prasidėjo aktyviu ”Minijos“ žaidimu, tik šiuo atveju susikurtas progas jau pavyko realizuoti. 49-ają rungtynių minutę po gražios kombinacijos ir keletos puikių perdavimu, vienas prieš varžovų vartininką atsidūrė žaidžiantysis „minijiečių“ vyriausiasis treneris Gvidas Juška ir tiksliu smūgiu pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.

Ir po įvarčio nesustojo
Po įvarčio „kretingiškiai“ nesustojo ir vos po aštuonių minučių padidino savo persvarą. Po perdavimo iš aikštės gilumos visiškai vienas prieš varžovų vartininką atsidūrė „Minijos“ puolėjas Joao, kurio smūgį atrėmė varžovų vartininkas Geraldas Širvinskas, tačiau pirmasis prie atšokusio kamuolio pribėgo aikštės „šeimininkų“ saugas Gabrielis Bezerra ir pelnė antrąjį rungtynių įvartį.

Per likusį pusvalandį komandos žaidė ganėtinai atvirą ir „akiai patrauklų“ futbolą, tačiau įvarčiai buvo pasiekti tik besibagiant rungtynėms ir juos įmušė tik „minijiečiai“. 87-ąją rungtynių minutę po perdavimo iš aikštės krašto, savo pirmąjį įvartį oficialiose rungtynėse atstovaujant „Miniją“, įmušė jauniausias komandos žaidėjas Aidas Pipiras, kuris buvo pripažintas geriausiu „kretingiškių“ komandos žaidėju šiose rungtynėse.
Tiksint paskutinėms rungtynių pridėto laiko sekundėms savąjį įvartį įmušė, padėdamas galutinį tašką, ir „minijiečių“ puolėjas Joao.
Minijos“ sudėtis: Eimantas Brezgys, Klorain Wanda, Gustas Gumbaravičius, Ainis Vilavičius (kapitonas), Simonas Juška, Gvidas Juška, Neilas Urba, Valdas Jašmontas, Sibusiso Magwaza, Gabrielis Bezerra, Joao Pereirra.
Po keitimo: Antonas Solovyevas, Laurynas Bauža, Aidas Pipiras, Lukas Jakumas.

Pirmąją sezono dalį užbaigs Vilniuje
Šiandien “Minijos” laukia paskutinės rungtynės pirmajame rate. Tryliktojo turo dvikovoje Kretingos miesto komanda jau ketvirtą kartą šias metais “viešės” Vilniuje, kur susitiks su lygos autsaideriais “BFA”, kurią galima drąsiai vadinti jauniausia pirmenybių komanda. Komandą sudaro “vietiniai” Baltijos futbolo akademijos auklėtiniai, iš kurių nemaža dalis tik pratinasi prie vyrų futbolo.
Praėjusiame sezone Kretingoje savo varžovus FK “Vilnius” “Minija” įveikė rezultatu 2:0, o pirmojo rato dvikovoje, vykusioje Vilniuje, po rezultatyvios dvikovos buvo patirta nesėkmė rezultatu 4:5.

Po pertraukos lauks dar penkios rungtynės
Po rungtynių šeštadienį „Minija” užbaigs pirmojo rato kovas ir turės dviejų savaičių pertrauką.
Pasibaigus dviejų savaičių “pauzei” Kretingos miesto futbolo klubo lauks dar 5-ios rungtynės su 9-14 vietą užėmusiomis 1-os lygos komandomis ir kurių trejos įvyks Kretingoje.
Jau dabar aišku, kad savoje aikštėje “Minija” rungtyniaus prieš Vilniaus “BFA” ir “Žalgiris B”, Kauno “Žalgirį B”. Taip pat lauks dvi išvykos rungtynės Mažeikiuose prieš “Atmosferą” ir dar vienas varžovas, su kuriuo teks rungtyniauti, paaiškės paskutiniame ture.

 11,708 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes