Po atkaklių ir kovingų rungtynių 2 lygos nugalėtojais tapo „Salanto“ komanda (baltais marškinėliais), įveikusi „Slėnio“ komandą. FK „Salantas“ nuotr.

Pirmadienį baigėsi visą vasarą vykusios Kretingos rajono 7×7 futbolo pirmenybių 2 lygos kovos. Paskutiniame ture komandos aiškinosi galutines pozicijas turnyrinėje lentelėje bei tarpusavio rungtynėse buvo išaiškintas pirmenybių nugalėtojas.

Rungtynėse dėl 4-os vietos netrūko įtampos
Tarpsusavio rungtynėse 4 –os vietos likimą aiškinosi 18 taškų turėję ir savo aikštėje rungtyniavę „Jokūbavo“ ir 15 taškų turėję „Sporto mokyklos“ futbolininkai. Pirmojo rato dvikovoje stipresni rezultatu 7-6 buvo „jokūbaviškiai“, tad „moksleiviams“, norintiems aplenkti savo šios dienos varžovus, buvo būtina pergalė su bent dviejų įvarčių persvara.


Nuo pat pirmų rungtynių minučių dominavę „Sporto mokyklos“ vaikinai per pirmąjį kėlinį varžovams „atseikėjo“ net keturis įvarčius be atsako, o atrojo kėlinio pradžioje pridėjo dar vieną tikslų smūgį.

Atrodė, kad rungtynių nugalėtojas aiškus, tačiau per anksti patikėję lengva pergale „Sporto mokyklos“ jaunuoliai vos nebuvo nubausti, kai „Jokūbavo“ komanda vieną po kito sumušė keturis įvarčius. Vis dėlto rungtynių pabaigą sėkmingiau sužaidė „moksleiviai“ ir dviem įvarčiais įtvirtino savo pergalę rezultatu 7:4 ir užsitikrino 4-ą vietą galutinėje komandų rikiuotėje.

3 vietos nugalėtoja „Darbos“ komanda su savo sirgaliais. Organizatorių nuotr.

6 vieta atiteko „Kartenai“
Paaiškėjo 6-os bei 7-os vietos likimas. Po 11 taškų surinkusios „Kartenos“ ir Sūkurio“ komandos paskutiniame ture rungėsi prieš atitinkamai „Kulūpėnų“ ir „Darbos“ sportininkus.
Rungtynėse tarp „ Kartenos“ ir „Kulūpėnų“ daug intrigos nebuvo ir jas lengvai laimėjo „karteniškiai“, įveikę savo varžovus rezultatu 7:4, bei užsitikrino 6-ąją vietą pirmenybėse.

Rezultatyviausiu žaidėju 2 lygoje tapo „Slėnio“ komandos žaidėjas Edgaras Makarovas, pelnęs net 33 įvarčius. FK „Salantas“ nuotr.

„Sukūrio“ ir „Darbos“ dvikovoje įtampos netrūko, nors „darbėniškiai“ žaidė jau žinodami, kad 3-ą vieta ir „bronzos“ medaliai jau priklauso jų komandai. Atkaklios ir kovingos rungtynės baigėsi lygiosiomis 2-2.

Vertos finalo lemiamos rungtynės
Didžiausia intriga buvo, kas taps 2 lygos nugalėtoju. Po 31 tašką buvo surinkusios dvi komandos: „Slėnis“ ir „Salantas“. Jos kaip tik ir varžėsi tarpusavio dvikovoje Salantuose.

Naudingiausias “Salanto” žaidėjas Germanas Vaniuchinas.


Pirmasis kėlinys vyko lygiosiomis, pirmavo tai vieni, tai kiti, tačiau komandos išėjo ilsėtis esant lygiam rezultatui 2:2.
Antrajame kėlinyje išryškėjo aikštės „šeimininkų“ „Salanto“ komandos pranašumas, kurį jie pavertė dviem įvarčiais ir laimėjo rungtynes rezultatu 4:2 bei po ilgos pertraukos iškovojo 2 lygos nugalėtojų taurę.

Naudingiausi komandų žaidėjai:
Osvaldas Brazdeikis, „Slėnis”;
Germanas Vaniuchinas, „Salantas”;
Vitalijus Grigalauskas „Darba”
.

 10,405 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes