Real moments nuotr.

Praėjusį šeštadienį Kretingos “Minijos” futbolo klubas LFF 1 lygos 13-ojo turo rungtynėse Vilniuje nusileido čempionato “autsaideriams” “Baltijos futbolo akademijos” komandai rezultatu 0:1 ir pirmąją sezono pusę užbaigė turnyrinės lentelės 10-oje vietoje.

 Vienintelė klaida pirmajame kėlinyje kainavo įvartį

Pirmą kartą savo namų arenoje po stogu žaidę BFA futbolininkai rungtynes pradėjo agresyviai: jau pirmąją minutę bandė nustebinti po ilgos kelionės apsnūdusius “minijiečius”, tačiau pavojingą varžovų smūgį atrėmė vartininkas Eimantas Brezgys.

Vos negavę “šalto dušo” rungtynių pradžioje “Minijos” futbolininkai perėmė iniciatyvą ir kamuolio kontrolę, tačiau kažko labai isimintino per pirmasiąs penkioliką žaidimo minučių nesukūrė.

20-ą rungtynių minutę po pozicinės gynėjų klaidos vos iš kelių metrų “BFA” komandą į priekį išvedė Tomašas Gulbickis.

Praleidę netikėtą įvartį “minijiečiai” puolė lyginti rezultatą. Net dvi progas per trumpą laiką turėjo Kretingos komandos saugas Gabrielis Bezerra. Pirmuoju atveju jo stiprų smūgį iš baudos aikštelės puikų šuoliu “ištraukė” varžovų vartininkas Dominykas Valeckas, o vos už poros minučių, atsidūręs vienas prieš vartus, “Minijos” legionierius iš Brazilijos nepataikė į vartus.

Likusią kėlinio dalį, nors teritorinę persvarą turėjo “minijiečiai”, nieko pavojingesnio priešininkams sukurti nepavyko.

Vėl neišnaudojo galimybių

Antrasis kėlinys, kaip ir didžioji pirmojo kėlinio dalis, vyko “Minijos” komandai turint ryškią teritorinę persvarą, o varžovams laukiant klaidų ir galimybės išeiti į kontratakas.

Jau pirmąją antrojo kėlinio minutę sunkiai suprantamu būdu kamuolys neatsidūrė “BFA” vartuose, kai po pakelto kampinio vos iš poros metrų atstumo niekieno nedengiamas į vartus nepataikė “minijiečių” kapitonas Ainis Vilavičius.

Jau įsibėgėjus antrajai rungtynių pusei 57-ą minutę dar vienos idealios progos atstatyti lygybę šioje dvikovoje neišnaudojo “kretingiškių” puolėjas Joao, kuris, atsidūręs vienas prieš vartininką, iš kelių metrų atstumo nesugebėjo pataikyti į vartus.

73 minutę ”BFA” atsakė labai pavojinga kontraataka. Iš pradžių smūgiavo I. Kaškelevičius, tada saugo smūgį pakartojo įvarčio autorius T. Gulbickis, kurio stiprų bandymą paskutinę akimirką „ištraukė“ „Minijos“ vartininkas Eimantas Brezgys.

79 minutę įvartis krito į “BFA” vartus. Rungtynėms teisėjavusi teisėja iš Vilniaus Justina Lavrenovaitė-Perez iš pradžių užskaitė įvartį, bet už kelių sekundžių savo sprendimą pakeitė ir užfiksavo nuošalę.

Per paskutines dešimt rungtynių minučių “vilniečiai” susispaudė savoje aikštės pusėje, išlaikė minimalią persvarą bei iškovojo pergalę.

Minijos” sudėtis: Eimantas Brezgys, Klorain Wanda, Gustas Gumbaravičius, Deividas Šiuša,  Ainis Vilavičius (kapitonas), Simonas Juška, Laurynas Bauža, Neilas Urba, Sibusiso Magwaza, Gabrielis Bezerra, Joao Pereirra.

Po keitimo: Antonas Solovyevas, Gvidas Juška.

Po pertraukos – kova dėl 9-os vietos

Dabar 1-os lygos pirmenybėse yra paskelbta dviejų savaičių pertrauka, po kurios komandos pagal užimtas vietas po pirmojo rato dvikovų bus suskirstytos į dvi dalis.

Pirmosios aštuonias vietas užėmusios komandos tarpusavyje aiškinsis, kas taps 1-os lygos nugalėtojais, o “Minija” kartu su kitomis penkias žemesnes vietas užėmusiomis komandomis rungtyniaus dėl 9-14 vietų.

Kol kas po pirmojo rato lyderio pozicijas dalinasi “Jonavos” ir Kėdainių “Nevėžio” komandos, surinkusios po 31 tašką. Nuo jų vos vienu tašku atsilieka praėjusių metų 1-os lygos nugalėtojai Telšių “Džiugo” futbolininkai.

“Minija” per pirmąjį rato dvikovas  surinkusi 11 taškų užėmė 10 vietą lentelėje.

Jau aišku, kad pasibaigus dviejų savaičių “pauzei” “Minijai” teks rungtyniauti su savoje aikštėje prieš Vilniaus “BFA” ir “Žalgiris B”, Kauno “Žalgirį B”.

Taip pat lauks dvi išvykos rungtynės Mažeikiuose prieš “Atmosferą”, tolima kelionė į Trakus bei dvikova prieš “Riterius B”.

Tikslus antrosios sezono dalies tvarkaraštis bus aiškus artimiausiu metu.

 4,000 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes