Kretingos veteranams puikaus rezultato pasiekti padėjo komandinė vienybė. „Minijos“ veteranų nuotr.

Kretingos FK „Minijos” veteranų komanda Žemaitijos zonoje tarp 5-ių komandų užėmė antrąją vietą ir pateko į Lietuvos veteranų 35 metų ir vyresnių pirmenybių pusfinalį, kur susitiks su Alytaus „Dainavos” veteranų komanda.

Įtempta kova iki paskutinio turo
Lietuvos veteranų 35 metų ir vyresnių čempionatas vyksta dviejose zonose – Žemaitijos ir Aukštaitijos.
Žemaitijos zonoje rungtynės, kuriose varžėsi mūsų miesto veteranai, vyko dviejų ratų sistema. Be „Minijos” veteranų, šiose pirmenybėse dar dalyvavo jungtinė Telšių ir Plungės „Babrungo-Džiugo” bei Šiaulių „Tigrų” ekipos, pajėgiausios praėjusių metų Lietuvos veteranų komandos – Tauragės „Tauras ir Gargždų AMK „Veteranas”.
Kretingos veteranų komanda per 8 rungtynes surinko 13 taškų ir vos vienu tašku aplenkė Šiaulių „Tigro” komandą, kuri paskutinio turo susitikime prarado du labai brangius taškus rungtynėse prieš Tauragės „Taurą”, sužaidę lygiosiomis 0-0.

Rezultatą lėmė komandinė dvasia
„Tai – tikrai neeilinis pasiekimas, jau senokai Kretingos miesto veteranai buvo patekę tarp keturių stipriausių šalies veteranų komandų. Tuo labiau, kad savoje grupėje turėjome ir dvi pajėgiausias praėjusių metų komandas iš Tauragės ir Gargždų”, – komandos pasiektą rezultatą komentavo veteranų komandos vadovas Rimantas Macius.
Kaip vieną iš pagrindinių tokio pasirodymo priežastį jis išskyrė jau kelerius metus nesikeičiantį komandos branduolį, kurį sudaro Audrius Tolis, Stasys Brazauskas, Mindaugas Tilvikas, Darius Grigaitis, Marius Simėnas, Giedrius Kubilius, Andrius Piekus ir Andrius Burovas. Prisijungė dar keli, tik dabar 35 metų sulaukę žaidėjai.
Romandos vadovas taip pat pasidžiaugė ir vartininko Raimondo Alseikos žaidimu, labai stipriai prisidėjusiu prie komandos pergalių.
„Mūsų komandoje nėra kažkokių labai ryškių lyderių. Esame futbolo entuziastų grupelė, kuri siekia rezultato komandiniu darbu ir vienybe aikštėje”, – apie komandos stipriąsias puses kalbėjo R. Macius.

Pusfinalyje lauks dvikova su labai pajėgia komanda
Pusfinalyje Kretingos „Minijos” veteranų lauks dvejos rungtynės su Alytaus „Dainavos” veteranų komanda, neturėjusia sau lygių Aukštaitijos zonoje.
Pirmosios rungtynės įvyks jau ateinančią savaitę Alytuje. Po jų laukia atsakomoji dvikova Kretingoje, kurios tiksli data bus aiški artimiausiu metu.
Šios poros nugalėtojas varžysis dėl stipriausios Lietuvos 35 metų ir vyresnių pirmenybių titulo, o pralaimėtojo lauks rungtynės dėl 3-os vietos.
Lietuvos veteranų čempionato finalinės rungtynės dėl 1-os ir dėl 3-os vietos įvyks Rugsėjo 26 dieną.

 5,379 peržiūrų (-a)

90% LikesVS
10% Dislikes