Į Lietuvos gyventojus oficialiai kreipiasi UAB "Nuaras" direktorė Jurgita Gustaitienė.

Iš nelegalių veisyklų paimtus šunis “Nuaras” priims tik tuo atveju, jei paimant gyvūnus dalyvavo policijos pareigūnai ir Valstybinės maisto veterinarijos tarnybos atstovai. Tokiu pranešimu prieš valandą pasidalijo UAB “Nuaras” direktorė Jurgita Gustaitienė.

Skelbiame J. Gustaitienės kreipimąsi:

“Labas vakaras, mieli gyvūnų mylėtojai, mieli Lietuvos žmonės, pastarosios 24 valandos, netgi 28 valandos buvo labai įtemtos Lietuvoje. Vakar nuo ankstaus ryto dirbome kartu su Lietuvos visuomene ir padarėme tikrai labai didelį darbą.

Pervežėme į gyvūnų globos namus iš baisių gyvenimo sąlygų daug gyvūnų. Pirmiausia buvo paimti 25 gyvūnai, vėliau – 8. Viena kalytė atsivedė 8 šuniukius. Šiuo metu „Nuaro“ gyvūnų globos namuose glaudžiasi 41 gyvūnas.

Tačiau matau, kad situacija tapo truputėlį nekontroliuojama. Ir žmonės, norėdami padaryti labai daug gero, gali padaryti paslaugą patiems daugintojams ir nelegalioms veisykloms.

Noriu pabrėžti, kad šį vakarą kalbėjau su aukščiausiais Lietuvos valstybės pareigūnais. Yra įsijungusios visos tarnybos ir viskas bus atlikta aukščiausiu lygiu. Ir manau, kad šita problemą galėsime bendromis pastangomis – tiek visuomenės, tiek valstybės atstovų – šią problemą užbaigti visiems laikams ir išrauti ją iš mūsų visuomenės.

Dėl ko situacija nekontroliuojama? Veiksmas vyksta Tauragės dviejuose-keturiuose taškuose. Žmonės tiesiog ima šunis iš privačių valdų be policijos, ketina vežti į vieną ar kitą prieglaudą arba pas mus. Norėčiau pabrėžti ir paprašyti nedaryti tokios klaidos ir meškos paslaugos. Mums nereikia gatvėje rasto bėgiojančio šuns šiam klausimui spręsti. Mums reikia šunų, paimtų iš nelegalių veisyklų, kur bus nustatytos ir įvertintos sąlygos, kokiomis sąlygomis tie gyvūnai gyveno. Tą turi įvertinti Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Mums reikalingi seniūnijos atstovai, mums reikalingi policijos pareigūnai, kurie tvirtins šiuos mūsų paėmimus. Ir vėliau šitie dokumentai galės tapti mums svariais įrodymais teisme. Mūsų tikslas nėra tiesiog surinkti šunis. Mūsų tikslas yra išspręsti šitą problemą.

Paimdami šunis ne tais būdais, kokie mums reikalingi, mes padarysime labai didelę paslaugą patiems tiems daugintojams.

Į „Nuarą“ šunis priimsime tik tuo atveju, kai jie bus paimti mano minėtais keliais, tai yra, dalyvaujant policijos pareigūnams, dalyvaujant Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos arba seniūnijos atstovams.

Tik tada, kai valstybinės institucijos nustatys, kad jie turi būti paimti ir išvežti, ir nurodys, kur jie turi būti išvežti, tik tada gyvūnas tampa įrodymu teisminėje byloje.

Labai labai prašau visus, nesvarbu, ar tos veisyklos susijusios su minėtomis istorijomis, ar atrastos naujos, visus šiuos atvejus reikia sujungti. Bus sukurtas ir jau yra sukurtas koordinacinis centras valstybės lygmeniu ir visos šios bylos nuguls ateityje į labai svarų teisminį procesą.

Labai prašau nepadaryti klaidų. Prašau, norint gero, nesivadovauti emocijomis.

Mes gyvename teisinėje valstybėje ir labai norėčiau, kad viskas įvyktų sklandžiai – taip, kaip šį procesą ir pradėjome.

Prašau pasidalinti šia informacija, kad visi žmonės galėtų matyti, bendradarbiauti ir pasiekti tikslą. Tikslas yra iš esmės pakeisti sisteminę mūsų valstybės klaidą”.

“Nuaro” vadovės kreipimosi klausykitės čia.

 38,413 peržiūrų (-a)

80% LikesVS
20% Dislikes