Šiandien policijos pareigūnai surinko šunelio sudeginimo įkalčius Padvariuose. Aisto Mendeikos nuotr.

Šunelių košmaras Padvariuose Slyvų gatvėje, deja, dar nesibaigia. Šįvakar Padvariuose gyventojai rado sudeginto keturkojo likučius.

Aisto Mendeikos nuotr.

Neabejingi keturkojų likimui kretingiškiai šiurpaus radinio įrašu pasidalijo socialiniuose tinkluose ir iškvietė policijos pareigūnus.

Įrašą žiūrėkite čia.

Policijos pareigūnai jau patvirtino, kad iš tiesų rasti sudeginto šuns kūno likučiai. Nežinoma, ar keturkojis buvo sudegintas gyvas ar ne.

Vakar čia buvo konfiskuoti 24 nelegaliame veislyne laikyti šuneliai.

Šuneliai buvo laikomi transportavimui skirtose dėžėse ir narvuose, smarkiai ištroškę, permirkę savo šlapime ir išmatose.

Nors 24 šuneliai vakar buvo išvežti į gyvūnų globos draugiją “Nuaras”, kretingiškiai aptiko dar vieną nelegalią veisyklą Laukžemėje su 8 šuneliais, rado išmestus 3 šunelius prie Salantų. Vienas iš jų jau buvo nugaišęs, o kiti 2 leisgyviai.

Nelegalią veisyklą ketvirtadienį atsitiktinai aptiko Kristina Ančerevičienė su drauge Veronika Šiaulinskiene, pasigedusi savo augintinio, terjero Sniegiaus.

Moteris rado savo šunelį Padvariuose nuosavame name, uždarytą į narvą. O kartu su juo – dar 18 uždarytų šunelių.

K. Ančerevičienė įstikinusi, kad nelegaliai šunis veisti Padvarių gyventojai galėjo dėl esą vgalimų ryšių su policija ir Maisto ir veterinarijos tarnyba.

Moteris “Švyturiui” įvardijo ir konkrečią pavardę žmogaus, galimai susijusio su Kretingos policijos komisariatu, kuris šiandien net ištrynė net savo Facebook paskyrą.

Moteris piktinasi ir Kretingos policijos komisaro Arūno Pužausko penktadienį “Švyturiui” duotu komentaru. Komisaras straipsnio autorei minėjo, jog veisyklos šeimininkė esanti geranoriška, įleidusi į namus policijos pareigūnus dar ketvirtadienio vakarą.

“Policija į namus įėjo tik penktadienį apie 16.30 val. Ir kol neįsikišo Savivaldybės administracijos direktorė, kol ji nepradėjo skambinėti aukštesnėms institucijoms, tol nei policijos pareigūnai, nei veterinarai čia nė neįžiūrėjo žiauraus elgesio su gyvūnais!” – piktinosi moteris.

Kol administracijos direktorė neparagino, veterinarai buvo neveiklūs

“Švyturio” kalbinta Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė nenorėjo sau prisiimti nuopelnų, pabrėždama, kad ne savivaldybės funkcija – tirti tokius atvejus.

“Iš tiesų mes ir nesulaukėme jokio pranešimo apie įvykį. Pamačiau įrašus “Facebook”, – “Švyturiui” pasakojo direktorė.

“Savivaldybė yra sudariusi sutartį su “Nuaru” ir atitinkamoms insititucijoms priėmus sprendimus, “Nuaras” paima gyvūnus. Tačiau, kai penktadienį po pietų – buvo galbūt jau po antros valandos, atvykau į vietą, pamačiau, kad jokie sprendimai dar nebuvo priimti. Buvo susirinkusi didžiulė minia žmonių, žmonės įsiaudrinę, pasiruošę net laužti duris, o iš maisto veterinarijos tarnybos atvykęs vienas specialistas nematė pagrindo imtis griežtesnių sprendimų. Jis motyvavo tuo, kad pavojaus šunelių gyvybei nėra. Iš dalies jis buvo teisus, šuneliai nebuvo išsekę. Tačiau kadangi atvykusių gyvūnų globos draugijų atstovai tvirtino, jog pažeidimai matomi plika akimi; šuneliai laikomi transportavimui skirtose dėžėse, po kelias kalytes kartu, be vandens, jiems pasakiau, kad imtųsi kažkokių priemonių. Tikriausiai tada namų šeimininkė ir buvo įtikinta, kad jai yra geriau pačiai atvykti ir atrakinti duris, nei kad žmonės jas išlaužtų”, – apie penktadienio įvykius pasakojo J. Girdvainė.

“O šiandien komisaras A. Pužauskas man patvirtino, kad iš tiesų rastas sudegintas šunelio kūnas. Tik neaišku, ar pavyks nustatyti, ar jis buvo sudegintas gyvas, ar užmuštas. Kai vakar buvo kalbama apie pavojų šunelių gyvybei, niekas negalėjome pagalvoti, kad gali grėsti būtent toks pavojus”, – žmonių žiaurumu stebėjosi direktorė.

Paklausta apie nelegalios veisyklos šeimininkų galimus ryšius su policija ar maisto ir veterinarijos tarnyba J. Girdvainė kategoriškai paneigė ką nors žinanti.

“Tikrai nieko nežinau”, – atsakė.

Aptiko didžiulį nelegalių veisyklų klaną?

Regis, Padvariai – tik maža dėlionės detalė didelio nelegalių veisyklų klano, veikiančio Kretingos rajone ir ne tik jame, kaip ką tik prieš valandą socialiniuose tinkluose paskelbė Gyvūnų globos draugija “Nuaras”:

“Pamatėme, kad pajudinome didelį klaną.

Tai yra ne vienas veisėjas – kas mėnesį turintis po didelę šuniukų vadą…

Tai rodo, kad yra didelis galimai nelegalus verslas.

Net neabejojame, kad šuniukai prieš parduodant buvo skiepijami ir gal ženklinami (jei vežami į užsienį), todėl turėjo būti ir veterinarijos gydytojai, teikiantys šias paslaugas.

Labai prašome visų veteranijos gydytojų geranoriškai bendradarbiauti ,gydydant gyvūnus. Jūs nenusikaltote, tačiau mums reikia Jūsų pagalbos. Neabejojame, kad veteranijos gydytojai stos į gyvūnų gynėjo, o ne kankintojo pusę. Taip pat kviečiame žmones, ką nors žinančius apie veterinarijos gydytojus, teikusius paslaugas minėtoms daugykloms, rašyti mums išsamią ir apgalvotą, patikrintą informaciją: pagalba@nuaras.lt”

Štai tokiomis sąlygomis nelegalioje šunų veisykloje buvo laikomi žmonių draugais vadinami keturkojai. Socialinių tinklų nuotr.
Gyvūnų kankintoja penktadienį nuo žurnalistų slėpė savo veidą (viduryje). Autorės nuotr.
Penktadienį Padvariuose Slyvų g. 8 rasti 24 šuneliai buvo konfiskuoti.

 55,467 peržiūrų (-a)

91% LikesVS
9% Dislikes
One thought on “Padvariuose šalia nelegalaus veislyno – sudegintas šunelis (papildyta nuotraukomis, kaip policija renka įkalčius)”
  1. Ir taip aisku ,kad cia sukasi pinigai ir nemaza grupele zmoniu.Reikia grieztai bausti kas susije su veislinu policija ir veterenarija,nes ju neveiksmumas tai parodo.Noretusi pamatyti to is veterenarijos akys ir sazine priiminjant tokius sprendimus.Nebukime abejingi

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE