Šio ir kitų keturkojų socilaliniuose tinkluose paviešintos nuotraukos sujudino visuomenę kovoti dėl gyvūnų gerovės.

 Viešojoje erdvėje nuskambėję žiauraus elgesio su gyvūnais atvejai, kurių pirmasis užfiksuotas Kretingos rajone, Padvariuose, atskleidžia vis naujų faktų ir detalių apie šešėlinį nelegalių daugyklų verslą ir spragas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) veikloje. Žemės ūkio ministras Andrius Palionis, norėdamas įverti situaciją ir išklausyti visas puses, šiandien į Žemės ūkio ministeriją pokalbiui pasikvietė gyvūnų apsaugos organizacijų atstovus.

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija organizacijos bei VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ atstovai sakė nusivylę ne vienerių metų bendradarbiavimo su VMVT rezultatais. Jų teigimu, trūksta dialogo, geranoriškumo ir noro keistis, o pateikti akivaizdūs gyvūnų gerovės pažeidimų faktai ne visuomet sulaukia tarnybos specialistų dėmesio.

Ministras pažadėjo, kad ŽŪM atliks tyrimą dėl visuomenininkų pateiktų teiginių apie jau prieš kelis metus VMVT teiktą informaciją apie netinkamą elgesį su gyvūnais, į kurią nebuvo reaguojama.

Ministras taip pat minėjo, kad šiuo metu ŽŪM kuriama Gyvūnų gerovės stebėsenos grupė, į kurią bus įtraukti įvairių valstybės institucijų ir nevyriausybinių organizacijų atstovai.

„Akivaizdu, kad gyvūnų gerovės sektoriuje daug įsisenėjusių problemų. Pastarieji faktai apnuogino ne tik tam tikrą požiūrį į gyvūnų gerovę, bet ir masto gylį, kuris apima ir nelegalią, šešėlinę veiklą. Analizuosime padėtį iš esmės, nes pokyčiai būtini – negali viskas likti tik kalbų lygyje. Tvarka pagaliau turi būti, o institucijos turi keisti požiūrį ir būti labiau principingos“, – situaciją po susitikimo apibūdino žemės ūkio ministras A. Palionis.

Valstybinių institiucijų neveiksnumą pirmoji praėjusią savaitę viešai atskleidė kretingiškė Veronika Šiaulinskienė, padėjusi bičiuliams rasti dingusį jų augintinį terjerą Sniegių, kuris buvo uždarytas nelegalaus šunų veislyno narve.

 8,776 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes